Απλήρωτοι παραμένουν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι εργαζόμενοι των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στα τέλη του φετινού καλοκαιριού στην Πάτρα, φέρνοντας για λίγες μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα αθλητές από πολλές χώρες, σε μία γιορτή που όπως ειπώθηκε, ένωσε τη Μεσόγειο. 

Ωστόσο, η πλειοψηφία των υπαλλήλων της διοργάνωσης αυτής δεν έχει πάρει ακόμα χρήματα και ένα σημαντικό μέρος αυτών, όχι μόνο δεν έχει εξοφληθεί, αλλά δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα ποσά που ορίζουν οι συμβάσεις τους. Το θέμα είναι γνωστό και ήδη αρκετοί από τους εργαζόμενους αυτούς έχουν προχωρήσει σε εξώδικα, τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε διαταγές πληρωμής. 

Ως γνωστόν οι υπάλληλοι που εργάστηκαν γι' αυτή την διοργάνωση σε διάφορα πόστα ήταν γύρω στους 200. Πριν από μερικές μέρες εξοφλήθηκαν, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, οι δημοσιογράφοι που είχαν αναλάβει το κομμάτι της ενημέρωσης. Ωστόσο, δεκάδες ακόμα εργαζόμενοι σε άλλους τομείς δεν έχουν πάρει τα χρήματα τους. 

Θέμα υπάρχει και με τους προμηθευτές που περιμένουν να πάρουν τις χρηματικές τους απολαβές για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Η βασική αιτία της καθυστέρησης έχει να κάνει με την προσπάθεια της κυβέρνησης και του προεδρείου της Οργανωτικής Επιτροπής να ξεψαχνίσει κάθε ερωτηματικό και κάθε οσμή σκανδάλου που σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπωθεί και πριν από τους αγώνες υπήρχαν σε διάφορες συμφωνίες, συμβάσεις και κυρίως σε αναθέσεις. 

Μέχρι ώρας όμως πέρα από την ηθική πτυχή του όλου ζητήματος και το ενδεχόμενο της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος για κάποιες περιπτώσεις που κρύβουν πίσω τους αστρονομικά ποσά, δεν υπάρχει κάποια νομική παράβαση που να προκύπτει μέσα από αυτή κάποια κατηγορία για να επιλυθεί το θέμα στα δικαστήρια. 

Ωστόσο, με βάση τα όσα λέγονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι έρευνες συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι όμως από την άλλη περιμένουν και οι περισσότεροι από αυτούς είναι υπάλληλοι με μισθούς των 600, των 800 και των 900 ευρώ που ζητούν να πάρουν τα χρήματα τους για τα οποία εργάστηκαν, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι συμβάσεις τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και νυν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ, Νίκος Παπαδημάτος έχει προφορικά δεσμευτεί ότι κανείς από τους εργαζόμενους της διοργάνωσης δεν θα χάσει τα χρήματα του.