Το πρώτο συνέδριο της Vogue Greece «Change Makers» είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα με εκλεκτή προσκεκλημένη την Editor-in-Chief της Αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της μόδας.

Πρόκειται για την πρώτη της εμφάνιση σε τέτοιο μεγάλο συνέδριο μετά την ανακοίνωση του τίτλου της ως Global Content Advisor της Vogue παγκοσμίως.

Το συνέδριο θα αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος πυλώνας θα αφορά την ηθική μόδα και την ευσυνείδητη κατανάλωση, ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά τη διαφορετικότητα (diversity) και ο τρίτος θα αφορά την γυναικεία ενδυνάμωση.


Η Anna Wintour θα βρεθεί στην Ελλάδα μαζί με διεθνείς προσωπικότητες του χώρου, όπως η δημοσιογράφος των New York Times, Dana Thomas, η Cara Smyth, ιδρύτρια του Fair Fashion Center (FFC), ενώ μαζί και με Έλληνες σχεδιαστές μόδας, θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τη συμβολή της γυναίκας στο μέλλον της μόδας, την πορεία τους μέσα σε αυτόν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τις ηθικές αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος Conde Nast και η Vogue και αφορούν τον ρόλο της μόδας στο μέλλον. Επίκεντρο της προσοχής αποτελεί η βιωσιμότητα, με τους σχεδιαστές να κάνουν μία τεράστια στροφή προς αυτήν - δημιουργώντας ρούχα για τα οποία χρησιμοποίησαν υλικά από παλαιότερες συλλογές τους (upcycling) - ενώ η ηθική και η ευσυνείδητη κατανάλωση αποτελούν πλέον αναγκαιότητες.

Σημαντικό ρόλο στο συνέδριο θα έχει φυσικά και η Θάλεια Καραφυλλίδου, διευθύντρια της ελληνικής Vogue, οποία θα συζητήσει με την Anna Wintour με το κοινό να έχει το δικαίωμα να απευθύνει και στις δύο τις ερωτήσεις του.

Η είσοδος στο συνέδριο Change Makers θα είναι μόνο με πρόσκληση, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί ένας διαγωνισμός στον λογαριασμό της Vogue Greece στο Instagram, όπου θα μπορέσουν να κερδίσουν προσκλήσεις και τα μέλη του κοινού.