Έχουν ξεφύγει εντελώς τα μέλη του κυκλώματος απάτης μέσω τηλεφώνου, σκορπίζοντας τον τρόμο στα θύματα που βάζουν στο μάτι.

Τις προάλλες μια ηλικιωμένη γυναίκα κοντά στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που της έλεγε ότι η κόρη της έπεσε από τα σκαλιά του σπιτιού της, στην μεζονέτα που μένει και ότι θα έπρεπε να κάνει άμεσα μία εγχείρηση για να της μπουν λάμες και βίδες στα κατάγματα που είχε, ζητώντας της αρχικά 30.000 ευρώ. 

Η γυναίκα πανικοβλήθηκε. Οι λεπτομέρειες που της έλεγε η άγνωστη φωνή στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ήταν πολλές. Το πώς είχε χτυπήσει, τα κατάγματα που είχε, το τι θα έπρεπε να γίνει, ενώ ταυτόχρονα ήξερε τα πάντα για το που διέμενε η κόρη, την οικογενειακή της κατάσταση και τα ονόματα των προσώπων του συγγενικού της περιβάλλοντος.

Η κόρη, θα πρέπει να αναφέρουμε πως στο παρελθόν είχε πράγματι ένα ατύχημα πριν από κάποια χρόνια καθώς είχε πέσει στο σπίτι της από τις σκάλες και είχε σπάσει χέρι και ωμοπλάτη, βάζοντας λάμες. Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν άργησε να πειστεί. Ζήτησε μάλιστα από την άγνωστη φωνή να περιμένουν λίγο για να ειδοποιήσει τον γιατρό της κόρης της που την είχε εγχειρίσει παλιότερα, γνωρίζοντας την κατάσταση της. 


Της έκανε και διευκόλυνση

"Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο" της είπε η άγνωστη φωνή, ζητώντας της τελικά επειδή ήταν τόση άμεση η ανάγκη για την επέμβαση και την τοποθέτηση των ειδικών βιδών που στοίχιζαν ακριβά και τις οποίες θα έπρεπε να παραγγείλουν από το εξωτερικό, 10.000 ευρώ αντί για 30.000 ευρώ, κάνοντας της "διευκόλυνση". 

"Έχω μόνο 500 ευρώ πάνω μου" απάντησε η ηλικιωμένη που για καλή της τύχη είχε δίπλα της τον γιο της ο οποίος ενημερώθηκε για τα καθέκαστα. Ο γιος, πιο ψύχραιμος από την ηλικιωμένη γυναίκα, πήρε τηλέφωνο τον σύζυγο της αδελφής του, ρωτώντας τον αν είναι όλοι καλά. 

Τελικά η αδελφή του που υποτίθεται πως ήταν από στιγμή στιγμή να μπει στο χειρουργείο ετοιμαζόταν να φάει μαζί με τον άνδρα της και τα παιδιά της. Παρόμοιες περιπτώσεις απόπειρας απάτης έγιναν τις ίδιες περίπου ώρες και σε άλλους ηλικιωμένους.

Το μεγάλο ερωτηματικό σε ότι έχει να κάνει με αυτές τις απάτες δεν είναι μόνο ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά τα κυκλώματα, αλλά πώς καταφέρνουν τα μέλη τους να μαθαίνουν τόσες πολλές λεπτομέρειες για τα θύματα που βάζουν κάθε φορά στο μάτι.