Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά των εγκληματικών δικτύων που διακινούν ναρκωτικά στη Δυτική Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη σε γειτονιές και καταυλισμούς της Αχαΐας, εξάρθρωσαν ακόμη μια εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εργάστηκαν μεθοδικά και συστηματικά τους τελευταίους πέντε μήνες, για να διακριβώσουν το φάσμα και τους τρόπους διακίνησης των ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, χθες (01-11-2019) στην Αθήνα και στην Αχαΐα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς άνδρες, ηλικίας 42 και 35 ετών και έναν 70χρονο ημεδαπό.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 42χρονος αλλοδαπός, είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 70χρονος ημεδαπός ήταν επιφορτισμένοι με την μεταφορά, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, χθες (1-11-2019) ο 42χρονος, μετέβη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην Αθήνα και προμηθεύτηκε από τον 70χρονο ποσότητα κοκαΐνης. 

Κατά την επιστροφή του δράστη στην Αχαΐα, στο ύψος του Αλισού, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, ωστόσο ο 42χρονος για να αποφύγει τη σύλληψη, άρχισε να διενεργεί επικίνδυνους ελιγμούς αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ παράλληλα απέρριψε στο οδόστρωμα μια συσκευασία.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την συσκευασία που είχε απορρίψει και διαπιστώθηκε ότι περιείχε ένα κιλό και (100) γραμμάρια κοκαΐνης. 

Από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, ενώ λάμβαναν αυστηρά μέτρα και είχαν συγκεκριμένο κώδικα φρασεολογία, ώστε να μην εντοπίζονται από τις Αρχές.                                                                                                                            

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής : 

  • (17.110) ευρώ,      
  • (7) κινητά τηλέφωνα και
  • (3) οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.