Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ΔΕΗ- και την κατάργηση της μονιμότητας- ο κ. Πέτσας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η επιχείρηση βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ότι με το νέο πλάνο θα σταθεί ξανά στα πόδια της και θα γίνει σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας. Υπογράμμισε πάντως ότι αυτή αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Αλλάζει το καθεστώς στις πορείες

Αναφερόμενος στην επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου των αρχών και προανήγγειλε κι άλλες τέτοιες επιχειρήσεις στο μέλλον. Ακόμη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το καθεστώς για τις πορείες, οριοθετώντας τον χώρο του, προκειμένου οι διαδηλωτές να διαμαρτύρονται χωρίς να δημιουργούν προβλήματα και ταλαιπωρία.

Ακόμη, ο κ. Πέτσας- αναφερόμενος στην ένταση στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα- επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την προανακριτική για τη Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «Δεν θέλουμε να τους φιμώσουμε, για αυτό άλλωστε έχουν κληθεί ως μάρτυρες».