Στον πυρετό του «μεγάλου αδελφού» βρίσκεται πλέον ο ΣΚΑΙ, που επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε να βγάλει το ταχύτερο δυνατό το ριάλιτι στον αέρα.

Για λόγους ταχύτητας αλλά και οικονομικούς, μάλιστα, εξετάζεται το σενάριο το «Big Brother» να γυριστεί εκτός συνόρων, όπως γινόταν πέρυσι με το «Power Of Love» που γυρίστηκε εξολοκλήρου σε ήδη στημένο πλατό-σπίτι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, το επικρατέστερο σενάριο, είναι το ριάλιτι του ΣΚΑΙ να μεταφερθεί στο «σπίτι» του «Big Brother» στην Πολωνία, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις και όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός (κάμερες κοντρόλ ρουμ) που απαιτείται για την 24ωρη παρακολούθηση των παικτών.

Από τη διαθεσιμότητα των εν λόγω στούντιο θα κριθεί και πότε μπορεί να βγει στον αέρα το ριάλιτι, με αρχικό στόχο τον Ιανουάριο. Σε ό,τι αφορά τους παίκτες οι ιθύνοντες του ΣΚΑΙ ετοιμάζουν άμεσα να βγάλουν τρέιλερ, ενώ αποφασίστηκε ότι θα αναζητηθούν πρόσωπα της διπλανής πόρτας χωρίς ανάμειξη «celebrities», όπως σε διάφορες παραλλαγές του «Big Brother» ανά τον κόσμο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πρώτες σκέψεις για το θέμα του παρουσιαστή. Σε εσωτερικές συζητήσεις στο Φάληρο φαίνεται να ψιθυρίζεται το όνομα του Γιώργου Λιάγκα.

Πέραν της διαθεσιμότητας, θεωρείται από τους πλέον έμπειρους παρουσιαστές για να χειριστεί τις καταστάσεις στο «σπίτι», αλλά κυρίως την επικοινωνία με τους παίκτες στο live επεισόδιο της αποχώρησης.

Η εμπλοκή του παρουσιαστή θα είναι μία φορά την εβδομάδα, γεγονός που επιτρέπει σε όποιον αναλάβει τον ρόλο να διατηρήσει τα άλλα του τηλεοπτικά καθήκοντα, ακόμα και καθημερινή εκπομπή.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γ. Λιάγκα εξέταζε και ο ΑΝΤ1 πέρυσι όταν σχεδίαζε να πάρει τα δικαιώματα του «Μεγάλου αδελφού».