Έναν ακόμη ισχυρό φίλο απέκτησε η έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ στην σταυροφορία της υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και ενάντια της κλιματικής αλλαγής. Γνώρισε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δύο φωτογραφίες του παρέα με την Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ και εξήρε την προσωπικότητα και την μαχητικότητά της στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Η 16χρονη που βρίσκεται σε αναζήτηση μεταφορικού προκειμένου να επιστρέψει στην Ευρώπη για την σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Μαδρίτη, πόζαρε πλάι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, όλο χαμόγελο.

Στο μήνυμά του, ανήμερα μιας ακόμη «Παρασκευής για το μέλλον», δράση που καθιέρωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ με απεργίες στα σχολεία κάθε Παρασκευή για το περιβάλλον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αναφέρει: «Υπάρχουν λίγες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας όπου οι φωνές ενισχύονται σε τόσο καίριες στιγμές και με τόσο επιδραστικό τρόπο – αλλά η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε ηγέτης της εποχής μας».

Συνεχίζοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια, με αφορμή την συνάντησή του με την Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο ηθοποιός δήλωσε: «Η ιστορία θα μας κρίνει για όσα κάνουμε σήμερα προκειμένου να συμβάλλουμε ώστε να εγγυηθούμε πως οι μελλοντικές γενιές θα απολαμβάνουν τον ίδιο βιώσιμο πλανήτη που εμείς εκλάβαμε ως δεδομένο. Ελπίζω το μήνυμα της Γκρέτα να αφυπνίσει του ηγέτες του κόσμου πως ο καιρός της αδράνειας έχει περάσει».