Δύο συμβάσεις, για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν ήδη προκληθεί από θεομηνίες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ για την «Αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων που θα παρουσιαστούν στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας κατά την τριετία 2019 έως 2021», με προτεραιότητα σε εργασίες άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που θα εκδηλωθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. 

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες, καθώς επίσης εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών και βράχων, καθαρισμοί επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, σωληνωτών οχετών, διάνοιξη τάφρων, απομάκρυνσης ή κοπής δένδρων που είτε εμποδίζουν την ορατότητα είτε την κυκλοφορία επί της οδού ή είναι επικίνδυνα να πέσουν μετά από έντονο καιρικό φαινόμενο. Επίσης, περιλαμβάνονται εργασίες σήμανσης και ασφάλειας, αποκατάστασης στηθαίων ασφαλείας, καθώς και οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. 

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπέγραψε σύμβαση προϋπολογισμού 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν ήδη προκαλέσει θεομηνίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήµου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και συγκεκριμένα στους παρακάτω οδικούς άξονες:

  1. Λεχαινά – Μυρσίνη- Νεοχώρι – Κάστρο Λουτρά Κυλλήνης
  2. Μοσχονέρι - Άγιοι Θεόδωροι – Μέλισσα – Αετοράχη
  3. Λεχαινά – Αλυκές
  4. Βάρδα – Μανωλάδα – Λουτρά Κουνουπελίου
  5. Βάρδα – Ψάρι – Νεάπολη – Αγ. Μαρίνα – Αετοράχη
  6. Ψάρι – Σπάτα – προς Σανταµέρι
  7. Ψάρι προς Ριόλο και Κάτω Αχαΐα

«Φροντίζουμε για την αποκατάσταση προβλημάτων στο οδικό δίκτυο της Ηλείας που έχουν ήδη παραμείνει ως ανοικτές πληγές για σημαντικό διάστημα και παράλληλα, προνοούμε για την αντιμετώπιση νέων προβλημάτων που μπορούν να ανακύψουν, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο και μετά από θεομηνίες» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας: «Η υπόσχεσή μας στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για ένα οδικό δίκτυο, ασφαλές και σύγχρονο, είναι διαχρονική και για εμάς αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα».