Σε έναν ωμό εκβιασμό προχώρησε ο ηγέτης του Κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, απειλώντας ότι θα κατεβάσει υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες αν ο Μπόρις Τζόνσον αρνηθεί να εγκαταλείψει τη συμφωνία που σύναψε με τις Βρυξέλλες για το Brexit και να συνάψει μια συμμαχία μαζί του με στόχο την πλήρη ρήξη των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ.

Μιλώντας στο Λονδίνο κατά την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του, που ήδη ξεκίνησαν άλλα κόμματα, ο Φάρατζ είπε ότι η συμφωνία του Τζόνσον με τις Βρυξέλλες «δεν είναι Brexit» κι ο ίδιος θα φροντίσει να το μάθουν αυτό όλοι οι ψηφοφόροι προτού πάνε να ψηφίσουν στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Φάρατζ είπε ότι επιθυμεί να συνάψει με τον Τζόνσον ένα «σύμφωνο μη επίθεσης», που θα προβλέπει ότι οι Τόρηδες δεν θα κατεβάσουν υποψηφίους σε 150 περιφέρειες που αναμένεται το Κόμμα του Brexit να τα πάει καλά, προκειμένου να νικήσουν τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν και ο ίδιος θα πράξει από την πλευρά το το ίδιο. Ορισμένοι Συντηρητικοί ανησυχούν μήπως το Κόμμα του Brexit προκαλέσει διάσπαση της ευρωσκεπτικιστικής ψήφου σε κάποιες περιοχές της χώρας και χάσουν έδρες που θα κέρδιζαν σε αντίθετη περίπτωση. Αλλά μέχρι στιγμής οι Τόρηδες δεν ανταποκρίνονται στα ανοίγματα του Φάρατζ προτμώνοντας να εμφανίζουν τον Τζόνσον ως τον άνθρωπο που θα φέρει σε πέρας το Brexit. Ο Φάρατζ συνέκρινε τη συμφωνία που σύναψε ο Τζόνσον με τις Βρυξέλλες για το Brexit μ’ ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με νέα βαφή, αλλά χαλασμένο κινητήρα. «Είναι απλώς η συμφωνία της Τερέζα Μέι με νέα στρώση μπογιάς», είπε.