Οι Εκδόσεις Άγρα και το Βιβλιοπωλείο Αnima Libri διοργανώνουν μια βραδιά-αφιέρωμα στο λογοτεχνικό έργο του σημαντικού έλληνα πεζογράφου Γιάννη Ατζακά (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2009 για τον "Θολό Βυθό") την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στις 9:00 μμ στον χώρο του βιβλιοπωλείου Anima Libri (Κολοκοτρώνη 36 στην Πάτρα).

Το λογοτεχνικό έργο του Γιάννη Ατζακά είναι υφαντό πλεγμένο με νήματα από τα πιο αυθεντικά της ελληνικής πεζογραφίας. Ξεκινώντας με την τριλογία του Γιάννη Αρχοντή («Διπλωμένα φτερά», «Θολός Βυθός», «Φως της Φονιάς») και μέχρι την «Σπηλιά» (2018) ο Γιάννης Ατζακάς έχει ήδη δημιουργήσει το συναξάρι μιας γενιάς, μιας χώρας, μιας εποχής. Έξοχα και λιτά λυρικός, γλυκόπικρος και τρυφερός, πεζογράφος με ιδιαίτερη αίσθηση του κειμενικού ρυθμού, εσωτερικότητα αλλά και δυναμισμό.. τραγικός, γιατί έτσι θέλει να είναι η ζωή κατά τις τροπές της αλλά και γνήσια ερωτικός αναμοχλεύει τον θολό βυθό της ζωής και της ιστορίας, ανασύρει λέξεις και εικόνες για να μας δώσει εντέλει ένα λογοτεχνικό έργο μνημείο. Ο Γιάννης Ατζακάς μοιάζει να βρίσκεται στο σημείο και τη στιγμή που η λάβα της ζωής γίνεται Ιστορία. Κι έτσι είναι που ο αναγνώστης μπορεί να βλέπει τις παγωμένες προτάσεις του κειμένου να αχνίζουν είτε όπως τα καμμένα ερείπια μιας καταστροφής είτε όπως η ήσυχη θάλασσα της Θάσου κάπου εκεί… στον κάβο της Φονιάς.

Για την «Σπηλιά» θα μιλήσει η Νικολέττα Κατσιδήμα-Λάγιου (ποιήτρια, φιλόλογος), για την τριλογία «Διπλωμένα Φτερά», «Θολός Βυθός» και «Φως της Φονιάς» ο Λεωνίδας Πανόπουλος.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιάννης Ατζακάς.