Το κυνήγι του αγριογούρουνου με βάση τα όσα ορίζει το αρμόδιο υπουργείο για την κυνηγετική περίοδο 2019 - 2020 είναι νόμιμο από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Ιανουαρίου του νέου έτους. 

Έτσι γίνεται κάθε χρόνο και αυτή η περίοδος είναι που στα βουνά της ορεινής Ελλάδας, ανάμεσα τους και σε αυτά της Αχαΐας, οι κυνηγοί των περίφημων κάπρων, βγαίνουν κατά ομάδες για να πιάσουν τα θηράματα τους. Στην Αχαΐα αγριογούρουνα βρίσκει κανείς τόσο στον Παναχαϊκό και στον Χελμό, όσο και στον Ερύμανθο, κυρίως σε αυτόν αφού είναι ένα βουνό με μια πιο παρθένα φύση. 

Ως εδώ καλά; Σύμφωνα και πάλι με το ΦΕΚ Τεύχος Β 3137/06.08.2019 που έχει δημοσιευτεί και τον πίνακα με τα θηρεύσιμα είδη, οι κυνηγοί των αγριογούρουνων μπορούν να κάνουν το... χόμπι τους την Τετάρτη, το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να πάρουν μέρος σε κάθε κυνηγετική έξοδο. 

Προφανώς γιατί το να κουμαντάρεις και στο τέλος να σκοτώσεις ένα τέτοιο ζώο, με τόσο μεγάλη δύναμη που έχει δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Στην ορεινή Αχαΐα δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί οι κυνηγοί που επιδίδονται στο κυνήγι των κάπρων, σκοτώνοντας αυτά τα ζώα. Το κυνήγι ως χόμπι εξαρτάται από το σκεπτικό και την συλλογιστική που έχει ο κάθε άνθρωπος σε σχέση με τον κάθε ζωντανό οργανισμό.

Από τη στιγμή που δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται, αυτό είναι το λογικό. Αυτό είναι και το νόμιμο. Όμως το να ανεβάζουν ορισμένοι κυνηγοί  κάθε τόσο φωτογραφίες με τα θηράματα τους, δίνοντας ο ένας στον άλλο συγχαρητήρια στα σχόλια των αναρτήσεων τους και χαμογελώντας στο φακό μπροστά από τα σκοτωμένα ζώα, αυτό μάλλον δεν είναι και τόσο ηθικό. Γιατί το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό. 

Σίγουρα τέτοιες εικόνες θα ενοχλούσαν όχι μόνο τους φιλόζωους και τις φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και τον κάθε θεατή, ανεξάρτητα αν διαφωνεί ή όχι με την φιλοσοφία του κυνηγιού. Βρήκαμε λοιπόν στο facebook κυνηγούς που επιδίδονται στα βουνά της Αχαΐας και της Ηλείας στο κυνήγι του αγριόχοιρου και που ανεβάζουν κάθε τόσο φωτογραφίες με σκοτωμένους κάπρους.

Οι ίδιοι στέκονται περήφανοι κάθε φορά μπροστά από τα θηράματα τους... 

(Η φωτογραφία είναι από το facebook και είναι μία από τις πολλές που έχουν ανεβάσει. Στις υπόλοιπες ποζάρουν και οι ίδιοι, αλλά το patrasevents.gr δεν δημοσιεύει πρόσωπα. Το όλο θέμα δεν έχει να κάνει άλλωστε με τις εντυπώσεις που εύκολα θα μπορούσαν να κάνουν αίσθηση, αλλά με την ουσία).