Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο, στη Χαλανδρίτσα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Τον κ. Φαρμάκη συνόδευε στην επίσκεψή του, ο Διευθυντής του Γραφείου του, Γιάννης Μάκκας, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Ερυμάνθου, Ζώης Μαρτζάκλης, Ηλίας Βέρρας, Διονύσης Γεωργαντόπουλος και Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο Βοηθός Δημάρχου, Θανάσης Παπαναγιώτου, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Κουραχάνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα του Δήμου, όπως η δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής και αναπτυξιακών δράσεων.

Ο κ. Μπαρής έθεσε στον Περιφερειάρχη τα μείζονα ζητήματα του Δήμου και τις ανάγκες όπως έχουν ιεραρχηθεί, επισημαίνοντας πως υπάρχουν έργα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως η οδική παράκαμψη στο φράγμα Αστερίου, αλλά και δράσεις που είχαν συμφωνηθεί και πρέπει να προχωρήσουν, όπως η δημιουργία Οικοτουριστικού Πάρκου για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχθούν οι προτάσεις του Δήμου που αφορούν έργα υποδομών για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για την ενίσχυση των μικρών Δήμων, οι οποίοι λόγω και των γεωγραφικών τους χαρακτηριστικών παραμένουν απομονωμένοι και εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας μεταξύ του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Επίσης, ζήτησε από τον Δήμαρχο και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου να υποβάλλουν εντός των επόμενων ημερών ένα ολοκληρωμένο τεχνικό δελτίο που θα αφορά τις προτάσεις του Δήμου για έργα τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και διεύρυνση της συνεργασίας, ενώ ο κ. Μπαρής πρόσφερε στον Περιφερειάρχη τοπικά προϊόντα της περιοχής.