Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις υψηλότερα αμειβόμενες προσωπικότητες μετά θάνατον, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε ο Μάικλ Τζάκσον κερδίζοντας 60 εκατομμύρια δολάρια από τον Οκτώβριο του 2018.

Η λίστα του Forbes που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη αποκάλυψε πως τα music streams του βασιλιά της ποπ, που απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», αυξήθηκαν στα 2,1 δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τα 1,8 δισεκατομμύρια της περασμένης χρονιάς. Να σημειωθεί πως η εκτίμηση των εσόδων προ φόρων – χωρίς τις αμοιβές των δικηγόρων, των πρακτόρων και των μάνατζερ – λαμβάνει υπόψη στοιχεία από την Nielsen Music, το IMDB Pro και συνεντεύξεις με πηγές από την βιομηχανία της μουσικής.

Και σύμφωνα με την λίστα, ο Μάικλ Τζάκσον βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα απέχει 21 εκατομμύρια από τους καλλιτέχνες που ακολουθούν: Έλβις Πρίσλεϊ, ο καρτουνίστας και πατέρας του Σνούπι, Τσαρλς Σουλτς και ο Άρνολντ Πάλμερ. Το Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ είναι τόσο δημοφιλές που κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 500.000 επισκέπτες, με αποτέλεσμα να προχωρήσει και σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση φέτος, ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κι άλλοι τραγουδιστές όμως βρέθηκαν στην λίστα, όπως ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο Prince, η Μέριλιν Μονρόε αλλά και η Γουίτνεϊ Χιούστον που έκανε φέτος το ντεμπούτο της στην συγκεκριμένη λίστα – σχεδόν 8 χρόνια μετά τον θάνατό της, με έσοδα 9,5 εκατομμύρια δολάρια.