Αλλάζει όψη η παραλιακή ζώνη των νότιων συνοικιών της Πάτρας μετά από τα έργα που έχουν οριστικοποιηθεί ότι θα γίνουν, ενώ σε ορισμένα οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει. 

Το πράσινο φως που δόθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αναδιαμόρφωση και την ανακαίνιση του χώρου του Εργοστάσιου Τέχνης, με σκοπό την επαναλειτουργία του, ήταν το "κερασάκι" που μπήκε πάνω στην τούρτα των μεγάλων και σημαντικών έργων που είναι να γίνουν στα εγκαταλειμμένα κτίρια της παραλιακής ζώνης της Πάτρας και συγκεκριμένα στην Ακτή Δυμαίων και των νοτίων συνοικιών της πόλης. 

Το Εργοστάσιο Τέχνης που αναμένεται να ξεκινήσει μόλις προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του, έρχεται για να προστεθεί σε τρία ακόμα σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή. Το πρώτο έχει να κάνει με την αναδιαμόρφωση και την ανακαίνιση του χώρου του πρώην Εργοστασίου του Λαδόπουλου.

Πρόκειται για ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες ήταν ερειπωμένος και ο οποίος, με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, θα στεγάσει το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Μουσικό Σχολείο, Βιομηχανικό Μουσείο και άλλα που έχουν οριστεί, μετά τη συμφωνία που έχει κλείσει η ΠΔΕ με τον δήμο της Πάτρας. 

Το δεύτερο έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά το κτίριο των Παλαιών Σφαγείων που θα αξιοποιηθεί και θα μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό βιομηχανικό κέντρο, με κατεύθυνση το Πατρινό Καρναβάλι και την παράδοση που έχει στην Πάτρα ο Καραγκιόζης. Το τρίτο έχει να κάνει με τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, στις Ιτιές, σε μία από τις συνοικίες της νότιας Πάτρας, όπου εκεί θα κατασκευαστεί και θα δημιουργηθεί ένα πολυχώρος πολιτισμού, με θέατρο, σινεμά, γήπεδα αθλοπαιδιών και άλλα. 

Τέσσερα κτίρια σε μία περιοχή που στο μυαλό μας είναι συνυφασμένη με εγκαταλειμμένα εργοστάσια, σημάδια της άλλοτε ακμάζουσας βιομηχανικά Πάτρας, πρόκειται να πάρουν και πάλι ζωή και να αποτελέσουν ένα σημείο αναφοράς πολιτισμού, έχοντας το καθένα το δικό του σκοπό και χαρακτήρα για την ανάδειξη της πόλης. 

"Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε μία μεμονωμένη παρέμβαση, αλλά να αναβαθμίσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, μέσα από τα έργα αυτά όλη την περιοχή της νότιας Πάτρας και να δώσουμε και πάλι ζωή σε σπουδαία βιομηχανικά κτίρια που εδώ και δεκαετίες έχουν εγκαταλειφθεί και παραμένουν κλειστά" τονίζει σχετικά ο αρμόδιο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς.

"Με αυτή την προοπτική προχωράμε, με έργα που θα αλλάξουν συνολικά την όψη της παραλιακής ζώνης της νότιας Πάτρας".