Υλικά

– 200 γρ. ρεβύθια
– 1 καυτερή πράσινη πιπεριά
– 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
– 50 γρ. πάστα κάρυ
– 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
– 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
– 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σκόνη
– 20 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο
– 300 ml. κρέμα καρύδας
– 20 γρ. ινδοκάρυδο
– 500 ml. καυτό ζωμό λαχανικών
– Αλάτι

Για το σερβίρισμα

– Ρύζι μπασμάτι
– Φρέσκα κρεμμυδάκια
– Φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση Συνταγής

1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ.Την επομένη, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

2. Στο πολυμηχάνημα, πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, ενώ στο τρίφτη τρίβουμε το τζίντζερ. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Παρθένο Σησαμέλαιο και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τα μπαχαρικά, την πάστα κάρυ, το Μακεδονικό Ταχίνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό, δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε όσο αλάτι επιθυμούμε.

3. Μαγειρεύουμε το κάρυ για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και την πιπεριά ψιλοκομμένη, σιγοβράζουμε περίπου για 20 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο κάρυ και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε το κάρυ με μπασμάτι, φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και μια φέτα λάιμ.

Πηγή: funkycook.gr