Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και δύο εγχειρίσεις που έκανε την πείσμωσαν και της έδωσαν την κατεύθυνση που αναζητούσε, ωθώντας την να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χορό, παίρνοντας μια απόφαση κομβική για τη συνέχεια της ζωής της. 

Το γεγονός αυτό δείχνει από μόνο του ότι η Σάντυ Πατσαούρα είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση νεαρού κοριτσιού και ειδικότερα χορεύτριας. Μια περίπτωση ενός νέου ανθρώπου που μάλλον δεν το βάζει κάτω και έχει την ψυχή για να αντιστέκεται και να ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής.

"Όταν είσαι χορεύτρια και σου τυχαίνει ένα θέμα υγείας που επηρεάζει την πορεία σου σε μία τέχνη που όλα εξαρτώνται από την κίνηση, τότε έχεις να διαλέξεις δύο δρόμους. Ή συνεχίζεις ή σταματάς το χορό. 

Σε έμενα το θέμα αυτό που μου έτυχε στα 18, δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά με πείσμωσε. Με έκανε να καταλάβω πόσο αγαπάω το χορό. Και έτσι έχοντας τη στήριξη των κατάλληλων ανθρώπων γύρω μου, από κάθε πλευρά, αποφάσισα να κάνω αυτό που πραγματικά ήθελα. Να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χορό" τονίζει η ίδια στο patrasevents.gr προσπαθώντας να εξηγήσει την απόφασή της. 

Έτσι και αλλιώς ο χορός υπήρχε μέσα της από πάντα. "Ασχολούμαι με το χορό από όταν ήμουν 4 ετών. Ξεκίνησα με κλασικό και στην πορεία αγάπησα και το σύγχρονο. Ο χορός για μένα είναι το βασικό μέσο έκφρασης μου για να επικοινωνήσω με τους γύρω μου, για να βγάλω τα συναισθήματα που κρύβω μέσα μου, για να ηρεμήσω, αλλά και ταυτόχρονα για να τα βρω καλύτερα με τον εαυτό μουΕίναι για μένα η ύψιστη μορφή τέχνης και έτσι το βλέπω".


Η σχέση της με το χορό δεν περιορίζεται απλώς και μόνο στις αίθουσες χορού, έχει περάσει και στα θρανία. Από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη αυτή, προσπάθησε με κάθε τρόπο να βελτιώσει τις γνώσεις της, αλλά και να τις πιστοποιήσει με ένα χαρτί. 

Έτσι, πλέον είναι στη δεύτερη χρονιά του τμήματος Εφαρμοσμένων Τέχνης Χορού, παρακολουθώντας τα μαθήματα σε ιδιωτικό ΙΕΚ και ετοιμάζεται για την πιστοποίηση της το ερχόμενο καλοκαίρι. "Δεν θέλω όμως να μείνω μόνο σε αυτό το χαρτί" τονίζει η ίδια.

"Στα σχέδια μου είναι να πάω σε κάποια σχολή της Αθήνας στη συνέχεια, να μεγαλώσω τον κύκλο των γνωριμιών μου και κατόπιν εφόσον σταθεί αυτό δυνατόν να φύγω για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα για τη Μεγάλη Βρετανία, σε μία χώρα που ο χορός νομίζω ότι είναι σε ένα άλλο επίπεδο".

Η 21χρονη Πατρινή δεν νομίζει όμως ότι η Πάτρα αποτελεί εμπόδιο για ένα νέο που θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με την τέχνη αυτή. "Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται" τονίζει "αρκεί να το θέλεις και να το αγαπάς αυτό που κάνει πραγματικά".


Η νεαρή δεν κρύβει εξάλλου την προτίμηση της στη χορογραφία και στο χορό του θεάτρου, έχοντας ήδη συμμετάσχει σε ορισμένες παραστάσεις και έχοντας μία εμπειρία πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Συγκεκριμένα χόρεψε στην παράσταση "Παγιδευτές" στο θέατρο Γραμμές Τέχνης, με σκηνοθέτη τον Βασίλη Κόκκαλη όπου και πήρε μια τιμητική πανελλήνια διάκριση, στον "Καρυοθραύστη" του ΚΔΑΠ ΜΕΑ-ΚΩΜΑΙΘΩ, στο θέατρο Απόλλων, πάλι σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κόκκαλη και στον "Ερασιτέχνη στον έρωτα" στο θέατρο Μηχανουργείο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου. 

Επίσης, έχει πάρει μέρος με τη σχολή της κ. Βίκυς Αγόρα (ήταν δίπλα της σε όλα) δύο φορές σε μεγάλες χορευτικές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στην έναρξη παγκόσμιου φεστιβάλ φολκλόρ χορού και σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό όπου πήρε την 2η θέση.  

Και ετοιμάζεται σιγά - σιγά για πιο μεγάλα πράγματα. Άλλωστε, έχει δείξει στον εαυτό της ότι πέρα από το ταλέντο, έχει μέσα της θέληση και ψυχή. Τρία στοιχεία που σίγουρα της δίνουν φτερά. 


Σάντυ Πατσαούρα - Ένα 21χρονο κορίτσι με δύναμη ψυχής, που εκφράζεται μέσα από το χορό! Σάντυ Πατσαούρα - Ένα 21χρονο κορίτσι με δύναμη ψυχής, που εκφράζεται μέσα από το χορό! Σάντυ Πατσαούρα - Ένα 21χρονο κορίτσι με δύναμη ψυχής, που εκφράζεται μέσα από το χορό! Σάντυ Πατσαούρα - Ένα 21χρονο κορίτσι με δύναμη ψυχής, που εκφράζεται μέσα από το χορό! Οι φωτογραφίες είναι του Ilia Geo - K και του Νικόλα Βασιλή

Οι φωτογραφίες είναι του Ilia Geo - K και του Νικόλα Βασιλή