Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι το τμήμα των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει την έρευνα για τη στυγνή δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία που γαζώθηκε από επίθεση που έγινε στο Χαϊδάρι, δείχνει την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, μετά και την αποκάλυψη ότι στο περιστατικό φέρεται να ενεπλάκησαν και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί. 

Οι έρευνες θα τραβήξουν σε μάκρος, αφού οι διασυνδέσεις του δολοφονηθέντα ήταν αρκετές και ήταν πολλοί αυτοί που θα ήθελαν το στόμα του κλειστό, καθώς και στο παρελθόν είχε μπει στο στόχαστρο κυκλωμάτων, ενώ το όνομά του είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ..

Πρόκειται για τον Δημήτρη Μ. πατέρα τριών παιδιών που το όνομά του, και κυρίως η εταιρία διανομής καφέ που ήταν ιδιοκτήτης, είχε γίνει γνωστό στους φιλάθλους της Παναχαϊκής και στους οπαδούς της Πάτρας. Ο Δημήτρης Μ. και η εταιρεία του είχε εμφανιστεί σαν ένας από τους βασικούς χορηγούς της Πατρινής ομάδας την εποχή που στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ήταν ο Πότης Τσιριμπής.

Η είσοδος της εταιρείας του στους χορηγούς της Πατρινής ΠΑΕ είχε ανακοινωθεί από την ομάδα και τότε είχε φέρει μια ελπίδα στους φιλάθλους της Παναχαϊκής ότι ο άνθρωπος αυτός θα έδινε μία ανάσα στα δύσκολα οικονομικά τεκταινόμενα των "κοκκινόμαυρων". 

Ήταν λίγους μήνες πριν από την είσοδο της Παναχαϊκής Συμμαχίας στην Πατρινή ΠΑΕ. Μάλιστα, ο άτυχος άνδρας είχε έρθει στην Πάτρα κάποιες φορές εκείνη τη χρονιά για να δει την ομάδα από κοντά. Το σημείο της δολοφονίας ήταν κοντά στα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι, στα οποία πριν από τρία περίπου χρόνια άγνωστοι είχαν βάλει βόμβα. 

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δολοφονία του ήταν συμβόλαιο θανάτου και εξετάζουν όλες τις εκδοχές, για τους λόγους που κάποιοι ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον 49χρονο, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον τζόγο, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, μέσω των οποίων είχε επαφές και γνωριμίες με πολύ κόσμο.