Ως μία «απαράδεκτη κίνηση αντιπερισπασμού» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης, την απόφαση εξαίρεσης από την προανακριτική επιτροπή της εξέτασης της υπόθεσης Novartis, των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

«Η στάση τους εντάσσεται στο ίδιο ακριβώς σχέδιο που τους οδήγησε να φτιάξουν τη συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για να συγκαλύψουν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis. Εκεί στοχεύει αυτή η υπόθεση, είναι ένας αντιπερισπασμός απέναντι σε ένα πραγματικό σκάνδαλο... Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο πάει να συμβεί. Απαράδεκτο από κάθε άποψη και δείχνει τελικά ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη Δικαιοσύνη είναι a la cart. Τη σεβόμαστε όταν συμφωνεί μαζί μας, δεν τη σεβόμαστε όταν διαφωνεί. Τόσο το χειρότερο λοιπόν για την ίδια τη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΕ να μην ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στους κόλπους της, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις.

«Η ελληνική κυβέρνηση, δέσμια της ρητορικής που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη συμφωνία, δεν έχει δυναμική παρέμβαση. Βρέθηκε σε μία τεράστια αντίφαση, να κατηγορεί πριν από τις εκλογές ως επιζήμια και προδοτική ορισμένες φορές αυτή τη συμφωνία, και μετεκλογικά να λέει ότι πρέπει να τηρηθεί με ευλάβεια και κατά απόλυτο τρόπο. Τώρα παρακολουθεί αμήχανη αυτή την κατάσταση», σχολίασε.