Ένας από τους σύγχρονους δρόμους γύρω από την Πάτρα που αναμφίβολα έχει διευκολύνει τις ζωές χιλιάδων οδηγών που τον διασχίζουν καθημερινά είναι αυτός της Περιμετρικής οδού. 

Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που διασχίζει περιμετρικά την Πάτρα και παράλληλα συνδέει τη Νέα Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών (Ολυμπία Οδός) με την Ε.Ο. Πατρών-Πύργου. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην Βικιπαίδεια κατασκευάστηκε το 2003 και αποτελεί, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ΦΕΚ για την αρίθμηση των αυτοκινητοδρόμων, τμήμα της Ιόνιας Οδού, που με τη  σειρά της θεωρείται τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 55 του Διεθνούς Δικτύου Εθνικών Οδών.

Είναι ένας δρόμος που συντηρείται από την Ολυμπία Οδό Α.Ε. Έχει μήκος περίπου 20 χλμ. και διαθέτει κόμβους με εξόδους-εισόδους προς διάφορες περιοχές της πόλης της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της. Τα δύο άκρα της βρίσκονται στο Μιντιλόγλι και το Ρίο. Στην απόσταση που διανύει η Περιμετρική υπάρχουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση καθώς και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Διαθέτει επίσης: διαχωριστική νησίδα ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, προστατευτικές μπάρες στις άκρες του δρόμου, οδική σήμανση, ηλεκτρονικούς πίνακες σχετικών πληροφοριών, πλήρη και επαρκή φωτισμό, τηλέφωνα ανάγκης, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (κάμερες), και έργα υποδομής για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων.

Επίσης, στο βόρειο τμήμα της διέρχεται από έξι σήραγγες (τούνελ) μετρίου και μικρού μήκους. Κατά περιοχές στον αυτοκινητόδρομο διαφέρει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των οχημάτων που κινούνται σε αυτόν, ωστόσο το μέγιστο όριο είναι τα 120 χιλιόμετρα. Ο σύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος από ψηλά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός. 

Δείτε το βίντεο του Κώστα Γκέρτζου που είναι χαρακτηριστικό: 


ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑΣ (DRONE). RING RODE OF PATRAS, GREECE.