Ο Βασίλης Κούκουρας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “TV έθνος” και τον Άκη Φωτόπουλο, όπου μίλησε για τα επαγγελματικά του, αλλά και το “Κωνσταντίνου και Ελένης”.

Ο κόσμος σας βρίσκει, θεατρικά, στο έργο «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος»…

Ναι συμμετέχω στη παράσταση αυτή, σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ζωρζ Φεντώ που ανεβαίνει στο νέο στολίδι της Αθηναϊκής θεατρικής σκηνής, στο Θέατρο Αλάμπρα που έχει μετονομαστεί σε Art Theatre. Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως σημείο αναφοράς την απιστία. Εγώ υποδύομαι τον αστυνομικό επιθεωρητή Μπουσάρ, έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα που καραδοκεί να ξεσκεπάσει την αμαρτία.

Γιατί επιλέγετε συνεχώς κωμωδίες;

Στο παρελθόν έχω παίξει σε πολλά δράματα. Αλλά τα τελευταία χρόνια όντως παίζω σε κωμωδίες γιατί οι άνθρωποι που μας επιλέγουν εμάς τους ηθοποιούς για ένα έργο θεωρούν ότι στο συγκεκριμένο είδος έχω μια έφεση.

Οι ηθοποιοί που κάνουν κωμωδία, στην προσωπική τους ζωή είναι σοβαροί. Στη δική σας περίπτωση, ισχύει αυτό;

Επειδή έχω γνωρίσει πολλούς κωμικούς ηθοποιούς κι έχω παίξει δίπλα σε σπουδαία ονόματα ηθοποιών όντως στη ζωή τους ήτανε σοβαροί καθώς όλη τους η ενέργεια εξαντλούνταν στη σκηνή. Σε ότι αφορά το πρόσωπο μου προσπαθώ στις συναναστροφές μου να είμαι κεφάτος σε μια παρέα και όχι κατσούφης.

«Μοναδική μου αγάπη», έχει γίνει πολύ…must η ατάκα σας αυτή;

Το γεγονός ότι με συνοδεύει χρόνια αυτή η ατάκα οφείλεται στις πολλές επαναλήψεις της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης». Η αλήθεια είναι ότι χρωστώ πολλά σε αυτή τη σειρά γιατί αγαπήθηκε από τον κόσμο και με ανέδειξε. Ωστόσο μετά από αυτό το σίριαλ έχω κάνει και άλλα ωραία πράγματα τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Έχετε πει στη ζωή «Μοναδική μου αγάπη»;

Δεν είναι ότι δεν ισχύει αλλά δύσκολα το λες. Κάποιοι μπορεί να το παρεξηγήσουν και να σου πουν δεν το πιστεύεις. Οπότε το αποφεύγω δεν το χρησιμοποιώ.

Οι καλές κωμωδίες λείπουν από τη μικρή οθόνη, όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» που πρωταγωνιστούσατε;

Όχι δεν θεωρώ ότι λείπουν. Απλά στις σειρές του παρελθόντος τα κείμενα ήταν τέτοια που ο κόσμος ταυτίζονταν με τους χαρακτήρες και με αυτά που λέγανε. Κάτι που στις μέρες μας έχει λιγάκι εκλείψει.

Πρόσφατα σας είδαμε να συγκινείστε on air στην εκπομπή “The 2Night Show” μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τη Μαρία Λεκάκη. Τι νιώσατε εκείνη τη στιγμή;

Αναπόλησα όλες εκείνες τις στιγμές που ζήσαμε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης». Γιατί περάσαμε πραγματικά πολύ ωραία τότε.

Το ταξίδι σας στην τηλεόραση το έχετε χαρεί;

Α, ναι βέβαια πάρα πολύ. Έχω κάνει πολύ ετερόκλιτα πράγματα στη τηλεόραση. Έχω κάνει και δράμα, έχω κάνει και παρουσιάσεις εκπομπών – live προγραμμάτων αλλά και παρουσίαση αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού .

Σας στεναχωρεί το ότι δεν βρίσκεστε στη μικρή οθόνη;

Ναι για να ‘μαι ειλικρινής. Θέλω να επιστρέψω και συζητάω μια πρόταση για μια νέα δραματική σειρά που θα βγει στον αέρα την επόμενη σεζόν.

Παρακολουθείτε προγράμματα ως τηλεθεατής;

Ναι βεβαίως. Έχω σχεδόν παρακολουθήσει όλα τα σίριαλ. Κι έχω ξεχωρίσει τις «Άγριες Μέλισσες» και τις «8 λέξεις», χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κάποια άλλα.

Τι σχεδιάζετε για το άμεσο μέλλον;

Εκτός από το «ξενοδοχείο ο Παράδεισος» υπάρχει σκέψη να κάνω παράλληλα και κάποια θεατρικά μονόπρακτα.