Ξεκινά σε λίγο η πρώτη συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη Novartis και τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συνεδρίαση θα κυριαρχήσει η συζήτηση για το εάν θα εξαιρεθούν από την επιτροπή οι πρώην υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης καθώς έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που είναι μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποφασίστηκε να επιμείνουν και να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι δύο πρώην υπουργοί.

Σημειώνεται ότι τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ τους έχουν προτείνει για μάρτυρες κάτι που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται την εξαίρεση τους από μέλη της επιτροπής.

Στην εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου επιμένει και το ΚΙΝΑΛ

Στην εξαίρεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και το ΚΙΝΑΛ που πρώτο τους περιελάμβανε στη λίστα των μαρτύρων που είχε προτείνει.

Ως εκ τούτου, η απογευματινή συνεδρίαση αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαιτέρως φορτισμένο και τεταμένο κλίμα, με δεδομένες και τις προειδοποιήσεις του κ. Πολάκη στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι «μόνο σηκωτό» θα τον βγάλουν από την προανακριτική.

Αλλωστε ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι από το χώρο όπου διεξάγεται η προανακριτική καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάρτυρες της σφοδρής αντιπαραθέσεις που είχε ο Δημήτρης Τζαννακόπουλος με το Θανάση Πλεύρη και ο Παύλος Πολάκης με το Δημήτρη Μαρκόπουλο.