Ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει βρει στον Προμηθέα τον δρόμο προς την εξιλέωση, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό που είχε από τέσσερα χρόνια περίπου στο γόνατο του, με τη ρήξη χιαστών που είχε πάθει, όταν ήταν 20 ετών και όταν όλα έδειχναν ότι ετοιμαζόταν για να κάνει μία μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. 

Πλέον στα 25 του, με τις εμφανίσεις που κάνει στην Προμηθέα, δείχνει έτοιμος για να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Βλέπετε, στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που τραυματίστηκε τίποτα δεν του πήγε καλά.

Ο Προμηθέας του έδωσε την ευκαιρία για να αποδείξει πράγματα και αν κρίνουμε από όλα όσα έκανε στο ματς της Πατρινής ομάδας με τον Ήφαιστο στη Λήμνο ο 25χρονος παίκτης έχει αρπάξει αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά. 

Διαβάστε τι γράφουν για αυτόν στον αθηναϊκό Τύπο μετά και την εμφάνιση που έκανε το Σάββατο. "Ο Αγραβάνης πάντα χαρακτηριζόταν από το θράσος του και την άγνοια κινδύνου του. Αν δεν τα είχε αυτά τα στοιχεία δεν θα είχε ρόλο σε ομάδα επιπέδου EuroLeague από τα 20 χρόνια του. 

Ο Αγραβάνης είχε ανάγκη να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που θα ένιωθε άνετα. Που θα είχε χώρο και χρόνο να βρει πατήματα, αλλά ταυτόχρονα θα αισθανόταν ότι η ομάδα τον έχει ανάγκη.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα έχει βρει στην Πάτρα και τον Προμηθέα. Έναν σύλλογο-πρότυπο, που κάθε χρόνο κάνει άλματα προόδου, με αποκορύφωμα την παρουσία στους τελικούς του περσινού πρωταθλήματος.

Ο Προμηθέας ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ του έναν Έλληνα σε καλή μπασκετική ηλικία με παραστάσεις, που θα βοηθούσε την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Ο Αγραβάνης ταίριαζε τέλεια σε αυτή την περιγραφή και ο... γάμος ήταν το φυσικό επακόλουθο. Όσα έχουν γίνει έκτοτε, δείχνουν ότι αμφότερες οι πλευρές πήραν την σωστή απόφαση.


Στα 25 του πλέον, πιο ήρεμος και με κίνητρο να αποδείξει πολλά, αρχίζει σιγά-σιγά να βάζει τα πάντα στην θέση τους μέσα στο παρκέ. 

Μέρος αυτών φάνηκαν και στη Σαββατιάτικη (26/10) νίκη του Προμηθέα μέσα στη Λήμνο επί του Ηφαίστου κόντρα στα ψηλά κορμιά των γηπεδούχων, όπου σταμάτησε στους 12 πόντους και έριξε μπασκετικό (και όχι μόνο) ξύλο. Η νέα έκδοση του Αγραβάνη είναι καλύτερη και αρέσει πολύ.

Ο Μαρουσιώτης φόργουορντ/σέντερ έχει βρει ξανά πατήματα και θυμίζει τον παίκτη που έμοιαζε έτοιμος να αποτελεί για χρόνια μέλος τους κορμού της Εθνικής Ανδρών. Η σεζόν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Καλά-καλά ο Προμηθέας δεν έχει δώσει 10 επίσημους αγώνες. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από θετικά για τον 25χρονο φόργουορντ/σέντερ. Ο Αγραβάνης δείχνει να βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Να βρίσκει την ταυτότητά του. Αυτά τα νέα μόνο καλά μπορεί να είναι για το Ελληνικό μπάσκετ".