Άγνωστες λέξεις βγαλμένες από την ιστορία τέχνης, οδηγούν τα κορίτσια του GNTM στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για μια ιδιαίτερη δοκιμασία αποχώρησης. Τα 16 υποψήφια top models θα οπτικοποιήσουν το όραμα του Άγγελου Μπράτη, καθώς καλούνται να μεταμορφωθούν σε “bratis girls” και να παρουσιάσουν τη νέα του συλλογή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο χορογράφος Τάσος Ξιάρχος εμφανίζεται για να προσθέσει ένα ακόμα ζητούμενο στη δοκιμασία: μετά το catwalk τα κορίτσια θα παρουσιάσουν τα ρούχα μιας 2ης συλλογής, αποκλειστικά σχεδιασμένης για το GNTM, μέσα από μία κινησιολογική fashion performance.

το show ξεκινά παρουσία των 4 κριτών και της Έλενας Χριστοπούλου και η ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή αλλά και συναισθηματικά φορτισμένη.

Η φωτογράφιση, που ακολουθεί, από τον φωτογράφο Kostas Sapi, ανατρέπει τα δεδομένα αλλά και την ψυχολογία των κοριτσιών, ιδίως μετά τη ανακοίνωση του πιο πολυπόθητου αβαντάζ, μέχρι στιγμής.

Στο πλατό, η κριτική δεν είναι η αναμενόμενη και πολλές διαγωνιζόμενες έρχονται προ εκπλήξεων. Για ποιο GNTM οι ευκαιρίες στέρεψαν και η αποχώρηση της αποτελεί μονόδρομο;