Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ετοιμάζεται να βγάλει στο «σφυρί» το υψηλότερης αξίας ρολόι που έχει φιλοξενήσει στην ιστορία του. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για ένα εξόχως σπάνιο ρολόι Patek Philippe, της δεκαετίας του 1950, το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 27 Νοεμβρίου, στο Χονγκ Κονγκ -που ακόμα συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις. 

Το ρολόι είναι φτιαγμένο από ροζ χρυσό 18 καρατίων και φέρει ένα σπάνιο τμήμα ημιδιαφανούς γαλάζιου σμάλτου, ενώ το όνομα που του δόθηκε (Gobbi) προέρχεται από το ιστορίας 177 ετών κατάστημα όπου πωλήθηκε αρχικά, στο Μιλάνο. 

Christie’s: Το ακριβότερο ρολόι χειρός στην ιστορία μας

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο οίκος Christie’s επιβεβαίωσε ότι είναι το ακριβότερο ρολόι χειρός που έχει φιλοξενήσει σε δημοπρασία του. Η εκτίμηση του οίκου είναι ότι το σπάνιο ρολόι Patek Philippe θα πιάσει από 7 έως και τα 14 εκατ. δολάρια!

Το ρολόι παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους του Χονγκ Κονγκ με στόχο να εκτοξευθεί το ενδιαφέρον για τη δημοπρασία. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, οι πωλήσεις ρολογιών -και ιδιαίτερα των ελβετικών- στο Χονγκ Κονγκ έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα. 

Αυτό είναι το ρολόι που αναμένεται να «σπάσει» όλα τα ρεκόρ:


Πηγή: economistas.gr