Για τη ζωή τους, τη σχέση τους και τις προσπάθειες που έχουν κάνει για να γίνουν γονείς, μίλησαν η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω. Το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι μαζί εδώ και 15 χρόνια και στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να αποκτήσει παιδί.

Η γνωστή ηθοποιός, μάλιστα, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, αποκάλυψε όταν ρωτήθηκε αν θα ολοκληρωθεί η οικογένειά της με ένα παιδί: «Μερικές φορές τα πράγματα έρχονται έτσι στη ζωή που σκέφτεσαι πως κάθε εμπόδιο για καλό και ότι κάποιος είναι σαν να σου λέει «άσ’ το για κάποιον λόγο γίνεται». Προς το παρόν είμαι σε αυτήν τη φάση», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είναι κάτι που ξέρω φαντάζομαι και ακούω πως αλλάζει τη ζωή. Κάποιος φορές σκέφτομαι ότι δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν χρειάζεται όλοι να γίνουν γονείς, δεν χρειάζεται όλοι να έχουμε παιδιά. Στην αρχή φοβόμουν τη μοναξιά των γηρατειών και λέω «Α! Θέλεις να κάνεις παιδιά για να μην γεράσεις μόνη;».

Στη συνέχεια, τον λόγο όμως πήρε ο Αιμίλιος Χειλάκης, αναφέροντας: «Έχουμε κάνει παιδιά και αυτά είναι οι προσπάθειες μας. Είναι παιδιά λίγο πιο πνευματικά, αλλά σκέψεις μας κάθε καλοκαίρι δίνουν δουλειά σε 30 ανθρώπους. Σκέψεις μας δίνουν τροφή για σκέψη στους θεατές. Ίσως ο σκοπός μας σε αυτήν τη ζωή είναι να είμαστε πατέρας και μητέρα σκέψεων που θα δημιουργήσουμε στους άλλους».