Τον τρόμο και τον θάνατο ετοιμάζονται να σπείρουν στην Ευρώπη οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, ως αντίποινα για τον θάνατο του ηγέτη τους, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, προειδοποιεί ο Ελληνοαμερικανός πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης. Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την αποστολή εξόντωσής του ηγέτη των τζιχαντιστών. Ο επικεφαλής της δύσκολης αυτής αποστολής, στρατηγός Σκοτ Χάουελ, εξηγεί ότι τρεις φορές αναβλήθηκε η επιχείρηση των Αμερικανών και μόνο την τέταρτη φορά έλαβε το πράσινο φως.

Τρεις φορές αναβλήθηκε η επιχείρηση εξόντωσης του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, όπως δηλώνει ο Αμερικανός στρατηγός από το Κεντάκι, Σκοτ Χάουελ, ο οποίος συντόνιζε την αποστολή για την εξόντωσή του, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Κεντάκι είναι ο άνθρωπος που βοήθησε στον σχεδιασμό και την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής εξόντωσης του Μπαγκντάντι, αν και δεν είναι σαφές εάν ο ίδιος βρισκόταν στο έδαφος της Συρίας όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τον θάνατό του.

Τζέιμς Σταυρίδης: Οι Αμερικανοί τον σκότωσαν όμως οι Ευρωπαίοι θα την πληρώσουν

Την ίδια ώρα ο Ελληναομερικανός πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης, προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εκδικηθεί για το θάνατο του ηγέτη τους, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα αιματοκυλήσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και άλλων κρατών έχουν τεθεί σε κατάσταση «πολέμου», ελέγχοντας κάθε ύποπτο και κάθε ύποπτη ή πιθανή κίνηση και σενάριο.

Σε «μέγιστη επιφυλακή» η Γαλλία

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέ, σε επιστολή προς τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, το περιεχόμενο της οποίας επικαλείται το Reuters, καλεί σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις αντεκδίκησης μετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. «Η ενδεχόμενη εντατικοποίηση της τζιχαντιστικής προπαγάνδας έπειτα από αυτόν τον θάνατο, στο πλαίσιο της οποίας είναι πιθανό να απευθυνθεί κάλεσμα για ενέργειες αντεκδίκησης, απαιτεί την μέγιστη επιφυλακή, ιδίως κατά την διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων στις περιφέρειές σας τις επόμενες ημέρες», υπογραμμίζει ο Καστανέ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, οι οποίες γνωρίζουν καλά τον «ISIS», αφού πρωτοστάτησαν στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ο ηγέτης των Κούρδων, Μαζλούμ Αμπντι, τόνισε πως οι πιστοί ακόλουθοι του ISIS θα επιδιώξουν εκδίκηση για το θάνατο του αλ Μπαγκντάντι μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

«Γι΄αυτό και όλα είναι πιθανά. Ακόμα και επιθέσεις σε φυλακές» τόνισε ο Μαζλούμ. Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο «NBC» πως τον ανησυχεί ιδιαιτέρως μια ενδεχόμενη επανεμφάνιση των τζιχαντιστών την επερχόμενη περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, με την οποία θα ήθελαν ενδεχομένως να δείξουν εμφατικά την επιστροφή τους.

«Ο χειμώνας επιστρέφει, το ίδιο και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Πρέπει να επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις εναντίον του, να μην εφησυχάζουμε, μπορώ να υποθέσω πως μετά τον θάνατο του ηγέτη τους θα επισπεύσουν και εκείνοι κάποιο χτύπημα που ενδεχομένως θα προετοίμαζαν εναντίον της Ευρώπης», είπε ο ίδιος.

Πιθανοί στόχοι οι αγορές των Χριστουγέννων

Θεωρεί πως, οι αγορές των Χριστουγέννων «θα είναι ένας πλούσιος στόχος εκδίκησης για το θάνατό του» και προσθέτει: «Το ISIS δεν είναι ένα άτομο»,«Ακριβώς όπως έρχεται ο χειμώνας, το ισλαμικό κράτος επιστρέφει», όπως δήλωσε χθες στο αμερικανικό δίκτυο. Την ίδια ώρα, ο Τζέιμς Σταυρίδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Morning Joe» του δικτύου MSNBC τόνισε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι στην πραγματικότητα «καλύτερο από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε ότι αφορά την διαχείριση των επιχειρήσεων».

Συνεχίζοντας την κριτική του απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο, ο Ελληνοαμερικανός πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι: «Θα έλεγα ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες είναι καλύτεροι από τον Ντόναλντ Τραμπ» σε ότι αφορά την διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Πηγή: protothema.gr