Ένας σκύλος, είναι ο ανώνυμος ήρωας της αμερικανικής επιδρομής κατά του αρχηγού της οργάνωσης ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η επίλεκτη μονάδα του αμερικανικού στρατού που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον του αρχηγού του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε μεταξύ των μελών της έναν σκύλο, ο οποίος προσέφερε «απίστευτες υπηρεσίες», όμως η ταυτότητά του πρέπει να «προστατευθεί», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ.

Το ζώο «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά τη διάρκεια της εφόδου και «ανέρρωσε πλήρως», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Μίλεϊ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος αρνήθηκε, εντούτοις, να αποκαλύψει το όνομα του σκύλου, καθώς αυτός «βρίσκεται ακόμη στο θέατρο της επιχείρησης». Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε ήδη τη δουλειά ενός «φανταστικού σκύλου, ενός πολύ χαρισματικού σκύλου», ανακοινώνοντας τον θάνατο του ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Παρότι ο στρατηγός δήλωσε ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του σκύλου, λίγο αργότερα ο Τραμπ τον διέψευσε, δημοσιεύοντας φωτογραφία.

Το tweet του Τραμπ για τον σκύλο ήρωα

«Αποχαρακτηρίσαμε μία φωτογραφία του υπέροχου σκύλου (το όνομα δεν θα αποχαρακτηριστεί) που έκανε τόσο σπουδαία δουλειά για τη σύλληψη και τον θάνατο του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι», έγραψε ο Τραμπ.