Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της 12χρονης που κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από ιερέα σε χωριό της Μάνης, σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει όσα εκείνη γνωρίζει για την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υποστηρίζει ότι αρχικά δεν είχε καταλάβει ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει με τον ιερέα. Ανακαλεί στη μνήμη της ωστόσο, διάφορα περιστατικά που τώρα, μετά τις εξελίξεις, θα μπορούσαν να “λένε” πράγματα και να μαρτυρούν καταστάσεις.

“Πάνω είχε ρούχα, κάτω δεν είχε. Και μπαίνω στο δωμάτιο και ο παπάς αρχίζει να γελάει… Και ρώτησα την κόρη μου τι έγινε. Δε μου απαντάει. Και στην κουβέρτα έχω δει αίματα. Και δεν πέρασε από το μυαλό μου ο παπάς. Μπροστά μου δεν γινόταν τίποτα…”

Η μητέρα λέει, ότι η κόρη της, της αποκάλυψε πολύ αργότερα, όλα όσα γίνονταν…“Πες μου κορίτσι μου, γιατί δε μου είπες κουβέντα; Φοβόμουνα μαμά… Μου λέει: Είναι αλήθεια μαμά… Ο παπάς μου έχει κάνει…”

“Δεν υπάρχει τρίτο άτομο”

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του αδερφού του κοριτσιού. “Εμένα η μικρή δε μου είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο…” υποστηρίζει ο ίδιος. Την ίδια ώρα, η μητέρα, εμφανίζεται κατηγορηματική για την ύπαρξη δεύτερου προσώπου στην κακοποίηση του παιδιού:

Αποκάλυψη - σοκ: Αρχικά η καταγγελία ήταν για τον παππού της 12χρονης!

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του ιερέα, εξέφρασε μια εντελώς διαφορετική άποψη, για το τι μπορεί να συνέβη.

Όπως είπε, η αρχικά καταγγελία αφορούσε τον βιολογικό παππού της 12χρονης (!) και όχι τον ιερέα! Μάλιστα, είπε ότι ο ιερέας ήταν εκείνος που ειδοποίησε “Το χαμόγελο του παιδιού” για την 12χρονη, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

“Είμαι σοκαρισμένος από τις καταθέσεις επειδή η μητέρα είχε πει άλλα πράγματα στις καταθέσεις της. Συνιστώ ψυχραιμία… Τα πραγματικά στοιχεία είναι διαφορετικά από όσα ακούγονται. Το παιδί δεν έμεινε ποτέ μόνο του με τον ιερέα. Όταν η μητέρα αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα, ο ιερέας έστειλε το παιδί στο “Χαμόγελο του παιδιού”… Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός του παιδιού. Υπάρχει ένα σημείο που χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεως αλλά σίγουρα δεν υπάρχει τραυματισμός, γιατί κάτι ακούστηκε για αίμα…”

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιερέα, η καταγγελία για κακοποίηση από τον παπά, ήρθε αργότερα… “Όταν ο ιερέας οδήγησε το παιδάκι στις εγκαταστάσεις του “Χαμόγελου του παιδιού” μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το παιδάκι κατήγγειλε τον βιολογικό του παππού… Είναι πιο πιασάρικο να ακούγεται ότι πρόκειται για παπά και κακοποίηση… Μετά από επίμονες ερωτήσεις, τότε με επιφύλαξη ακούστηκε και ο ιερέας”

Την ίδια ώρα, η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη στη Μάνη, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι κανείς δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον παπά και σε καμία περίπτωση δε φαντάζονταν ότι θα γινόταν τέτοια καταγγελία…

Πηγή: ΑΝΤ1


Μαρτυρία μητέρας για κακοποίηση 12χρονης από ιερέα