Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κ. Αχαΐας και των κοινοτήτων του δήμου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Tη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 στις 10:30 το πρωί, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα επίσημη Δοξολογία υπό την παρουσία μαθητών, Αρχών και Λαού. Ανάλογες δοξολογίες τελέστηκαν και στους Ιερούς Ναούς των πρώην Δήμων και όλων των κοινοτήτων του Δήμου.

Με την λήξη της Δοξολογίας ακολούθησε μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κ. Αχαΐας και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας.

Στην συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών στην Κεντρική Πλατεία της Κ. Αχαΐας (Πλατεία Δημοκρατίας).

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με δεξίωση των Αρχών από τον Δήμο στο «Χατζοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο (Πλατεία Δημοκρατίας).

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε στην κοινότητα του Λάππα από τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Ορλώφ. Στην κοινότητα των Λουσικών από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Δ κ. Αθανάσιο Πουλίδα. Στα Σαγέϊκα από τον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόριο Μάλλιαρη. Στο Ριόλο από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Δ.Υ κ. Αναστάσιο Βερρόπουλο. Στην Λακκόπετρα από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Γκοτσόπουλο. Στο Μαζαράκι από τον Αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Καραντζά.   Στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες  εκπροσωπήθηκε από τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων. Και τέλος τελετάρχης της εορταστικής επετείου διετέλεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Σταυρογιαννόπουλος.

Το παρόν έδωσαν στην τελετή ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδων  Μυλωνάς, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος της 116ΠΜ Σμηναγός κ. Θεοφάνης Ρηγώνης. Ακόμα από το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων & Επιγείου Εξοπλισμού (ΚΕΑ Αράξου) ο Υποσμηναγός κ. Παναγιώτης Σερέτης, από το Αστυνομικό τμήμα Δυτικής Αχαΐας ο Αστυνόμος Α΄ κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, από το τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας ο Πύραρχος  κ. Σταθόπουλος και από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Πατρών ο διοικητής κ. Ανδρέας Στεμπίλης.