Ο Κάνιε Γουέστ, δεν έχει κρύψει ποτέ την αυτοπεποίθησή του. Κατά το παρελθόν έχει αποκαλέσει τον εαυτό του «δημιουργική ιδιοφυΐα» και έχει πει ότι «η μουσική μου είναι τέλεια», αλλά στην τελευταία του συνέντευξη, αποφάσισε να τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή.

Πλέον, ο Κάνιε Γουέστ δηλώνει πως είναι ο κορυφαίος καλλιτέχνης όλων των εποχών και αναπόφευκτα προκαλεί συζητήσεις.

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή Beats 1, όπου μεταξύ άλλων μίλησε μίλησε για τη σχέση του με την πορνογραφία και τη θρησκεία, ο Κάνιε Γουεστ με περίσσια μετριοφροσύνη δήλωσε επίσης:

«Είμαι αναμφισβήτητα, αναμφίβολα, ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών. Δεν τίθεται πλέον θέμα..».

Το νέο του άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, ονομάζεται «Ο Ιησούς είναι βασιλιάς», ενώ ο Κάνιε Γουέστ, είπε ότι τα Χριστούγεννα θα βγάλει ένα ακόμα νέο άλμπουμ που θα λέγεται «Ο Ιησούς γεννιέται».

«Μερικοί άνθρωποι βούλιαξαν στα ναρκωτικά και εγώ στον εθισμό μου, που ήταν το σεξ», είπε ο Κάνιε Γουεστ, μιλώντας για το πώς αισθάνθηκε εθισμένος στην πορνογραφία αφότου βρήκε ένα περιοδικό Playboy του πατέρα του, σε νεαρή ηλικία.

Εκτός από τη μουσική, μία ακόμα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι η μάρκα ρούχων Yeezy, η τελευταία συλλογής της οποίας παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Ο Κάνιε Γουέστ μίλησε επίσης για τα σχέδιά του να φέρει την παραγωγή του fashion brand του στην Αμερική, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους για τα εργοστάσια του Yeezy μέσω αμερικανικών συστημάτων μεταρρύθμισης των φυλακών.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Θεός τον χρησιμοποιεί για το έργο του. «Ο Ναβουχοδονόσορ ήταν ο βασιλιάς της Βαβυλώνας, και κοίταζε τη βασιλεία του και έλεγε «τι έκανα».

«Είναι κάπως παρόμοιο, έτσι;» Στέκομαι στην κορυφή του βουνού και μιλάω για τον Yeezus λέγοντας έκανα αυτό. Είμαι Θεός» δήλωσε ο Κάνιε Γουστ μιλώντας για την περιοδεία Yeezus tour που είχε κάνει το 2014.