Το νέο τους άλμπουμ κυκλοφόρησαν οι Πατρινοί Feel in' με τον... αλγεβρικό κάπως τίτλο "f(x)", μια δουλειά που σίγουρα κάνει αίσθηση και σου δίνει την περιέργεια να την εξερευνήσεις. 

Ακούγοντας το ένα τραγούδι μετά το άλλο η περιέργεια αυτή μάλλον γίνεται ενδιαφέρον. Το ένα τραγούδι συνδέεται με το άλλο με κάποιον τρόπο, εμπεριέχοντας μέσα τους ιστορίες από τον κύριο Χ, ένα κύριο που κανείς δεν γνωρίζει και που όμως φέρεται να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη δουλειά, αναφορικά τουλάχιστον με τις περιγραφές των τραγουδιών. 

Αν όλα αυτά που σας περιγράφουμε παραπάνω σας φαίνονται κάπως αινιγματικά (και είναι λίγο εδώ που τα λέμε), σας έχουμε... νέα. Το ίδιο αινιγματικά φάνηκαν και σε μας, μαθαίνοντας ότι αυτή η Πατρινή μπάντα που έχει ήδη διαγράψει μία πορεία στο είδος της μουσικής που υπηρετεί, έχει έτοιμη τη νέα της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Feel in - Το κορίτσι της βροχής | To koritsi tis vroxis - Official Video Clip

Αποφασίσαμε για να λύσουμε τους γρίφους να μιλήσουμε μαζί τους. "Πολλές φορές όταν ακούμε μια ιστορία, ψάχνουμε να βρούμε εκείνα τα στοιχεία με τα οποία θα ταυτιστούμε, που θα δούμε σε αυτά κάτι που μας αφορά" μας λένε προσπαθώντας να μας εξηγήσουν.

"Ο δίσκος αυτός λοιπόν, με τον τίτλο 'f(x)', έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι ένα concept album, τα τραγούδια δηλαδή συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους και αφηγούνται μια ιστορία, την ιστορία του κυρίου Χ. Είναι όμως έτσι φτιαγμένα τα κομμάτια και είναι τέτοια η σύνδεσή τους, που ο κάθε ακροατής θα καταλάβει μια δική του, διαφορετική ιστορία" τονίζουν και συνεχίζουν λέγοντας: 

"Μάλλον θα λέγαμε ότι είναι σχεδόν απίθανο να σχηματίσει κάποιος στο μυαλό του την ίδια ακριβώς ιστορία με αυτό που είχε στο νου του το γκρουπ όταν έχτιζε την ιστορία και τα τραγούδια αυτού του δίσκου". Ως εδώ καλά; Κάτι γίνεται έτσι; Ποιος όμως είναι αυτός ο κύριος Χ μέσα από τον οποίο κινείται αυτή η δισκογραφική δουλειά; 

"Ο κύριος Χ, όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι, είναι ο καθένας και η καθεμιά από μας. Είναι σίγουρα ένας καθημερινός άνθρωπος που μπορεί να είσαι εσύ ή μπορεί να έχεις συναντήσει σε μια φάση της ζωής σου. Η ιστορία του, ιστορία μας, ανάλογα με τις εμπειρίες του καθενός".

Οπότε κάθε τραγούδι της δουλειάς αυτής μας αφορά με κάποιον τρόπο ή τουλάχιστον, αυτό είναι το σκεπτικό της προσπάθειας. "Έτσι είναι. Το πιο πιθανό είναι ότι οι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από μας, έχουμε κοιτάξει ''Μέσα απ’ το παράθυρό μου'', έχουμε κάποιο βράδυ ακουμπήσει σε ''Κενού αγκαλιά'',  ή έχουμε πει ότι ''Θέλω να..''.

Γι’ αυτό και το τέλος αυτής, αλλά και ίσως και κάθε ιστορίας, εξαρτάται από του καθενός την ''Οπτική γωνία''. Ο κάθε ακροατής, θα ορίσει στο μυαλό του το τέλος της δικής του ιστορίας όπως θα του το ορίσει η δική του οπτική γωνία" τονίζουν.


Και κάτι τελευταίο έτσι για την... ιστορία. 

Οι Feel in' είναι μια τετραμελής μπάντα εναλλακτικού hip hop από την Πάτρα που γεννήθηκε το 2003. Στόχος τους από την αρχή ήταν να προσεγγίσουν από μία διαφορετική ματιά, μη συμβατική οπτική γωνία το hip hop και να το ντύσουν με φυσικά όργανα και περισσότερες μελωδικές γραμμές.

Έτσι με όχημα το rap ταξιδεύουν από το rock μέχρι το electro, από το alternative μέχρι το έντεχνο, από το funk μέχρι το metal. Νονοί της μπάντας αυτής θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ο Βαγγέλης Μουρελάτος (Dj Elis M. Feeling, DarkMatters), στη μουσική παραγωγή και τα scratch και ο Δημήτρης Ροντογιάννης στο rap και την κιθάρα. Πολύ σύντομα προστίθεται στη σύνθεσή τους ο Νίκος Γαλάνης, αναλαμβάνοντας το φωνητικό και κιθαριστικό κομμάτι μαζί με τον Δημήτρη Ροντογιάννη.

Το παζλ όμως της μπάντας αυτής δένει λίγο αργότερα, το 2007 με την είσοδο του Γεράσιμου Γιαννακάκη ο οποίος, παρότι ξεκίνησε ως session κιθαρίστας, έγινε σύντομα αναπόσπαστο κομμάτι τους. Το 2009 οι Feel in' έκαναν το παραπάνω βήμα γυρίζοντας το πρώτο τους ανεξάρτητο video clip για το τραγούδι “Το κορίτσι της βροχής” σε σκηνοθεσία του Πάνου Οικονόμου και του Νίκου Καρανικόλα.

Ένα τραγούδι που έλαβε μεγάλη αποδοχή και θεωρείται ακόμη και σήμερα trademark του συγκροτήματος. Ακολούθησαν συναυλίες και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 2011 με τίτλο "Ανοίγει η σκηνή" που ηχογραφήθηκε στο Noisebox studio και εκδόθηκε από τη δισκογραφική εταιρία Legend. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το 2014 το EP τους με τίτλο "Όταν πιάνω το μικρόφωνο". 

Και από τότε τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν πάρει τη δική τους πορεία. Αυτή την περίοδο κυκλοφορούν το νέο τους δίσκο με τίτλο “εὖ του x”.

Ακούστε το νέο δίσκο της Πατρινής μπάντας εδώ


Feel in' feat. Νατάσσα Μποφίλιου - Εν λευκώ (Official Video HD)