Με δόξα και τιμή παρέλεσαν τα νιάτα της Πάτρας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη μεγάλη παρέλαση που έγινε, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για το έπος του '40. 

Οι νέοι της πόλης τίμησαν με την παρέλασή τους, τον αγώνα που έκαναν οι πρόγονοί τους και το ιστορικό "ΟΧΙ" που είπε το έθνος των Ελλήνων στο φασισμό και στο ναζισμό, ενώ έστειλαν μήνυμα με την περηφάνια και τη λεβεντιά τους, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να σταθεί και πάλι εφόσον χρειαστεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. 

Οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας, από τους μικρούς των Δημοτικών έως και των μεγαλυτέρων του Λυκείου, αλλά και του Πανεπιστημίου έδωσαν το παρών στη γιορτή για το έπος του 1940, παρελαύνοντας με παραδοσιακές στολές, αλλά και με ενδυμασίες που αναλογούσαν στην περίσταση, με σωστό βήμα, δείχνοντας σεβασμό και τιμή σε ένα ιστορικό γεγονός που χαρακτήρισε την πορεία της Ελλάδος, αλλά και του κόσμου γενικότερα. 

Έτσι, άφησαν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον και ένα πιο λαμπρό αύριο στον κόσμο που κατέκλυσε την Αγίου Ανδρέου για να τους παρακολουθήσει και να τους χειροκροτήσει. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 


Παρέλαση στην Πάτρα για την 28η Οκτωβρίου - Part 1


Παρέλαση στην Πάτρα για την 28η Οκτωβρίου - Part 2


Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Πάτρα - Part 3