To Tour du Peloponnese δεν είναι μόνο ένας διεθνής αγώνας που αναδεικνύει την αξία του ιστορικού και κλασικού αυτοκινήτου.

Είναι ένας αγώνας θεσμός που αποτελεί διαφήμιση για τις ομορφιές της περιοχής μας, αφού οι διοργανωτές αυτού του event φροντίζουν και ανεβάζουν στο διαδίκτυο, υπέροχες λήψεις από τις διαδρομές των διαγωνιζομένων, εικόνες που αποδεικνύουν ότι η Πελοπόννησος έχει πανέμορφα μέρη για να γνωρίσει ένας επισκέπτης και να κάνει tour. 

Τα βίντεο που έχουν ανέβει από τη διοργάνωση από τα μέρη από τα οποία πέρασαν οι οδηγοί των ιστορικών αυτοκινήτων που συμμετείχαν στον αγώνα, αναμένεται να προσελκύσουν επισκέπτες στην περιοχή μας και να λειτουργήσουν σαν μαγνήτης για τους τουρίστες εκείνους που λατρεύουν τις διαδρομές με το αυτοκίνητο, γυρίζοντας κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα. 

Στο φετινό αγώνα του Tour du Peloponnese συμμετείχαν 50 συνολικά οχήματα που προέρχονταν από όλα τα σχεδόν τα μέρη της Ευρώπης. Η εκκίνηση έγινε στις αρχές του Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, με ειδική εκδήλωση υποδοχής που διοργάνωσαν οι φορείς της περιοχής.

Στη συνέχεια οι οδηγοί κατευθύνθηκαν την πρώτη μέρα στο Ναό του Επικούρειου Απόλλων για να αναχωρήσουν από εκεί και να πάνε Καλαμάτα.  Διασχίζοντας την υπέροχη Μεσσηνία στη συνέχεια πέρασαν από την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Αργολίδα για να καταλήξουν στις 5 Οκτώβρη στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά όπου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η απονομή.

Η συνολική απόσταση που διέσχισαν οι οδηγοί - φίλοι του ιστορικού αυτοκινήτου ήταν 1.500 χιλιόμετρα, σε πέντε ειδικές διαδρομές, μέσα από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, παράκτια και ορεινά, σε δρόμους που η κίνηση είναι μειωμένη, περνώντας από αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αναφοράς του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους. 


Tour du Péloponnèse - Beautiful Roads

Τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος ήταν σημαντικά μοντέλα, μεγάλων εταιρειών που έχουν κύρος και βεληνεκές στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ οδηγοί προέρχονται από διάφορα μέρη της Ευρώπης, κυρίως την Ιταλία, την Αυστρία και την Ολλανδία. Συνολικά πήραν μέρος 14 χώρες και οι συμμετοχές έφτασαν τις 110. 

Οι οδηγοί έμειναν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής που συνάντησαν στο δρόμο τους, ενώ στα θετικά της φετινής διοργάνωσης ήταν και ο καλός καιρός που έκανε, κάτι που βοήθησε στην επιτυχία του event.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν η έκτη χρονιά φέτος που έγινε αυτός ο αγώνας θεσμός για το ιστορικό αυτοκίνητο και οι συμμετοχές κάθε χρόνο έχουν μία αυξητική τάση, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η διοργάνωση ήρθε στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο για να μείνει. 

Χορηγός επικοινωνίας του φετινού event ήταν η ΕΡΤ. Δείτε βίντεο από τις τέσσερις ημέρες του Tour du Peloponnese. 


Tour du Péloponnèse 2019 (TdP 2019) / Day 1 / 30-9-2019


Tour du Péloponnèse 2019 (TdP 2019) / Day 2 / 1-10-2019


Tour du Péloponnèse 2019 (TdP 2019) / Day 3 / 2-10-2019


Tour du Péloponnèse 2019 (TdP 2019) / Day 4 / 3-10-2019