Σκληρά "καρύδια" είναι έτσι και αλλιώς στη δημόσια παρουσία τους και στη δράση τους στα κοινά, τόσο ο Ανδρέας Φίλιας, όσο και ο Νίκος Μαγκαφάς. 

Οι δυο τους βρέθηκαν στη γιορτή του καρυδιού στο Κρυονέρι Καλαβρύτων και παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν προκύψει τελευταία εκεί στα δρώμενα της πόλης, με φόντο τις επετειακές εκδηλώσεις που είναι να γίνουν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21, δεν θα μπορούσαν να μη σύρουν μαζί το χορό. 

Βλέπετε, ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιώργου Λαζουρά και νυν δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, είχε εκφράσει τις εντάσεις του, μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του πρώην δημάρχου, στην πρόταση του νυν δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου και του δημοτικού συμβουλίου για να ανατεθεί ένας ρόλος "κλειδί" στο πρώην υφυπουργό Ανδρέα Φούρα, στην διεκδίκηση ενός κομβικού ρόλου που θέλουν να έχουν τα Καλάβρυτα στις εκδηλώσεις. 

Από την άλλη ο κ. Φίλιας που έχει αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου και του αντιπεριφειρειάρχη στο θέμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, λέγεται ότι είδε στο πρόσωπο του κ. Φούρα ένα σημαντικό άσσο στο μανίκι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τη μάχη που αναμένεται να γίνει με την Πελοπόννησο για το ζήτημα, αξιοποιώντας τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις που συνεχίζει να έχει ο πρώην υφυπουργός. 

Θα βγουν "καρυοφύλλια" ανάμεσα στις δύο Περιφέρειες, έτσι λέγεται τουλάχιστον. Για την ώρα πάντως ο κ. Φίλιας και ο κ. Μαγκαφάς έσυραν από κοινού το χορό στο όμορφο Κρυονέρι των Καλαβρύτων. Μένει να δούμε αν η περιοχή μας, αποδειχθεί σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τους κυβερνώντες μέσα στους επόμενους μήνες. 

Δείτε το βίντεο με τον χορό τους:


Φίλιας και Μαγκαφάς σέρνουν τον χορό στο Κρυονέρι Καλαβρύτων