Ενισχύσεις στην ανατολική Συρία, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές της χώρας ξεκίνησε χθες η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, την ώρα που αυτοκινητοπομπή που έφερε την αμερικανική σημαία εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη θέση τους στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκονται οι βασικές πετρελαιοπηγές της Συρίας, σε συντονισμό με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι.

Η επιχείρηση, πρόσθεσε, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, στόχο έχει να εμποδίσει το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές στην περιοχή αυτή, στην οποία επί χρόνια κυριαρχούσαν οι τζιχαντιστές.

Όπως μετέδωσε ανταποκριτής του AFP, αυτοκινητοπομπή περίπου 13 αμερικανικών, στρατιωτικών οχημάτων εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ και χθες κατευθυνόταν προς την επαρχία Χασακέ.

Η αυτοκινητοπομπή πέρασε από τα σημεία ελέγχου της συριακής κυβέρνησης κατά τη διέλευσή της από την πόλη Καμισλί, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, πρόσθεσε ο ανταποκριτής.

Περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν αυτή την περίοδο στην Ντέιρ αλ Ζορ.