Έφυγε σε ηλικία 78 ετών ένας αυθεντικός λαϊκός καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών. Ο γνωστός ζωγράφος του Καραγκιόζη Ανδρέας Κυριαζόπουλος το μεσημέρι του Σαββάτου (26-10-2019) μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία του στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης στην Αρόη, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας Πατρών.

Η είδηση για τον θάνατό του σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του στους συγγενείς και φίλους του, αλλα και στους ανθρώπους του θεάτρου σκιών μιας και ήταν μεγάλη και σημαντική η προσφορά του στην τέχνη αυτή. Ο Ανδρέας Κυριαζόπουλος γεννήθηκε το 1941 στου Πέττα Αχαΐας. Σε ηλικία τριών ετών η οικογένεια του μετακόμισε στην Πάτρα.

Ως λάτρης του θεάτρου σκιών παρακολουθώντας παραστάσεις Καραγκιόζη στο ιστορικό θέατρο "ΡΕΚΟΡ" στου Μαρούδα το 1954 άρχισε να ζωγραφίζει τις πρώτες του διαφημιστικές ρεκλάμες για τις παραστάσεις Καραγκιόζη. Ο Μίμης Ασπιώτης αμέσως αντιλήφθηκε το ταλέντο του και γιαυτό έγινε και ο δάσκαλος του στην ζωγραφική ρεκλάμας, σκηνικών, ντεκόρ και φιγουρών του Καραγκιόζη. Έτσι ο Κυριαζόπουλος έγινε ο ζωγράφος και ο βοηθός σχεδόν όλων των μεγάλων πατρινών καραγκιοζοπαιχτών της εποχής εκείνης. Υπήρξε μετανάστης στην Γερμανία απο το 1967 μέχρι το 1973 χωρίς όμως να σταματήσει να φτιάχνει φιγούρες σε Έλληνες και Τούρκους μετανάστες που αγαπούσαν τον Καραγκιόζη. Έργα του υπάρχουν σε βιβλία και λευκώματα αφιερωμένα στο θέατρο σκιών.

Σκηνικά, ντεκόρ, ρεκλάμες και φιγούρες του έχουν στις συλλογές τους οι περισσότεροι καραγκιοζοπαίχτες. Στις 12 Μαρτίου του 2018 τιμήθηκε απο τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ως ο γηραιότερος άνθρωπος του Καραγκιόζη στην Πάτρα. Η βράβευση έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ντίνο Θεοδωρόπουλο τον οποίο ο ίδιος είχε γνωρίσει και συνεργαστεί. Ζούσε στην Αρόη μαζί με την σύζυγο του Ειρήνη. Απέκτησε 4 παιδιά, 11 εγγόνια και 3 δισέγγονα! Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως επιθυμία της οικογένειας ήταν στο πρόγραμμα της κηδείας κάτω από το όνομα του, να αναφερθεί η ιδιότητα του ως "Καραγκιοζοτέχνης".