Έπαιρνε για χρόνια παράνομα τη σύνταξη της νεκρής του μητέρας, με το νέο όμως Ποινικό Κώδικα, αθωώθηκε!

Ο λόγος για ένα μεσήλικα αγρότη από τη Μεσαρά, ο οποίος για περίπου εφτά χρόνια είχε πάρει περισσότερες από 40 χιλιάδες ευρώ, έχει όμως ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο ποσό μετά από σχετική ρύθμιση. Η εκδίκαση της υπόθεσής του σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, έγινε πριν λίγες ημέρες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Για το αδίκημα αθωώθηκε καθώς από κακούργημα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα και εφόσον είχε παρέλθει η οχταετία από την τέλεση του, παραγράφηκε. Ο μεσήλικας αγρότης έχει σύμφωνα με πληροφορίες επιστρέψει ήδη 30 από τις 40 χιλιάδες ευρώ. Έχει ενταχθεί σε σχετική ρύθμιση και πληρώνει κάθε μήνα 530 ευρώ, ενώ η σύνταξη που λάμβανε παράνομα ήταν αγροτική και ανερχόταν στα 360 ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, λάμβανε παράνομα τη σύνταξη γιατί είχε έκτακτες οικονομικές ανάγκες. Ισχυρίστηκε ότι χρειάστηκε αυτά τα χρήματα γιατί όλα του πήγαν διαφορετικά από ότι είχε σχεδιάσει και πως η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι τα τελευταία χρόνια.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πάρει δάνειο για να χτίσει σπίτι, έχοντας τη διαβεβαίωση από τον πατέρα του ότι θα τον βοηθήσει στην αποπληρωμή του δανείου. Ο πατέρας του, όμως απεβίωσε και έμεινε με την υψηλή δόση του δανείου να… τρέχει και να μην μπορεί να την πληρώσει στην τράπεζα. Ακόμη, διάφορα άλλα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν και αφορούσαν στην οικογένειά του, είχαν ως αποτέλεσμα να εξοντώσουν τον ίδιο οικονομικά.

Επίσης, περίμενε μία αποζημίωση εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος στο οποίο είχε εμπλακεί, η αποζημίωση αυτή δεν ήρθε ποτέ κι έτσι επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο οικονομικά. «Από την αρχή είχαμε πει ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση. Τα χρήματα επιστρέφονται και έχει επιστραφεί το μεγαλύτερο μέρος.

Πηγή: cretapost.gr