Οι πυροσβέστες μάχονταν χθες Παρασκευή εναντίων πολλών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, με μία εκ των οποίων που έχει ξεσπάσει κοντά στο Λος Άντζελες να θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη και να απειλεί χιλιάδες σπίτια, ενώ έχει ήδη αναγκάσει τις αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση περίπου 50.000 ανθρώπων.

Η περιοχή του Λος Άντζελες είχε τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τις πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια.

«Οι θερμοκρασίες, που φτάνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλή υγρασία σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 96 χιλιόμετρα την ώρα θα δημιουργήσουν συνθήκες που ευνοούν την ακραία συμπεριφορά των πυρκαγιών και τη γρήγορη επέκτασή τους», ανέφερε χθες στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι τοπικές αρχές πήγαν από πόρτα σε πόρτα στην Σάντα Κλάρα, μια πόλη 50 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους για τις πυρκαγιές και να τους ζητήσουν να φύγουν από τα σπίτια τους, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η πυρκαγιά, που έχει ονομαστεί Tick Fire, έχει ήδη κατακάψει 16.000 στρέμματα, ενώ τουλάχιστον έξι σπίτια έχουν επίσης καταστραφεί. Πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά χθες εξαιτίας της πυρκαγιάς, όπως και ένας πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομος, προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε την Πέμπτη το απόγευμα, συμμετέχουν 600 στρατιώτες, έξι αεροπλάνα και 100 φορτηγά.