Τις πρώτες φωτογραφίες του ζευγαριού που συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές, καθώς φέρονται να σχετίζονται με το φορτηγό θανάτου στο Έσσεξ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail.

Πρόκειται για την Τζοάνα και τον Τόμας Μάχερ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία. Μιλώντας στην Daily Mail, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία. Η αστυνομία μετά από έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους, τους συνέλαβε.

Μιλώντας στην Mailonline, ένας γείτονας του ζευγαριού δήλωσε: «Είδα τα μπλε φώτα που αναβόσβηναν και μετά και τα φώτα στο σπίτι τους. Κοίταξα και εκεί υπήρχε ένα περιπολικό». Ενας άλλος γείτονας είπε: «Είμαι συγκλονισμένος. Ξέρω καλά την οικογένεια. Ο Τομ αγαπά πραγματικά τα αυτοκίνητά του».


Παράλληλα, τα βρετανικά Μέσα μεταδίδουν τα συγκλονιστικά μηνύματα που φέρεται να έστειλε μια 26χρονη στη μητέρα της, λίγο πριν χάσει τη ζωή της μέσα στο φορτηγό θανάτου στο Έσσεξ. «Μαμά σ’ αγαπώ, και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω», έγραψε σε ένα από αυτά η νεαρή.

Η 26χρονη φέρεται να μην ήταν η μόνη Βιετναμέζα που βρισκόταν εντός του φορτηγού. Ακτιβιστική οργάνωση υποστηρίζει πως υπάρχουν ακόμα έξι άνθρωποι από το Βιετνάμ που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό στο Έσσεξ.