Στην Αθήνα πρόκειται να διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη Προέδρων των Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 2021, -έτος κατά το οποίο η Ελλάδα θα τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821-, μετά από σχετική πρόσκληση που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Lilliane Maury Pasquier στο τέλος των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Τασούλας, λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της Διάσκεψης Προέδρων των Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Αθήνα, το 2021, και πρόσθεσε πως θα αποτελέσει τιμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να φιλοξενήσει αυτή την ενδιαφέρουσα Διάσκεψη γιατί, μεταξύ άλλων, θα συμπέσει με ένα ιστορικό γεγονός, τον επετειακό εορτασμό των 200 ετών από την ιστορική εθνική επανάσταση που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του κ. Ararat Mirzoyan με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα της σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών και της περαιτέρω ανάπτυξης του σχήματος τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.