Απίστευτες καταγγελίες δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο της ελληνικής αστυνομίας, όπως ανέφερε μιλώντας στο Open, ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Οι περιπτώσεις που καλείται να παρέμβει η ελληνική αστυνομία, η οποία πριν από λίγες μέρες έκανε εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Αστυνομίας, προκαλούν γέλιο, απορία και έκπληξη. Πρόκειται για τα πιο περίεργα τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, που καθημερινά δέχεται 3.000 – 4.000 κλήσεις, από πολίτες, σε ολόκληρη τη χώρα.

«Έχω 30 χρόνια στα περιπολικά της Αμεσης Δράσης, το λεγόμενο «100». Το τηλεφωνικό κέντρο δέχεται 3.000 - 4.000 ημερησίως. Έχουμε ακούσει για σκυλάκια που ουρούν μέσα σε πατατάκια, ηλικιωμένους που δεν μπορούν να ποτίσουν τις γλάστρες τους, μοναχικές κυρίες και κυρίους, κάποιους που παίρνουν να πουν τον πόνο τους για τα παιδιά τους. Στέλνουμε περιπολικά παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας κυρίας, η οποία τηλεφώνησε στην ελληνική αστυνομία, καθώς υποστήριζε πως έβλεπε ένα... φάντασμα. Όπως αποδείχθηκε, κάποιοι 16χρονοι έκαναν φάρσα στη γυναίκα, οι οποίοι μετά τις 12 το βράδυ με ένα σεντόνι πήγαιναν και ζητούσαν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας. Η γυναίκα πίστευε ότι ήταν το φάντασμα του διαχειριστή που ερχόταν κάθε βράδυ για να την ενοχλεί.

Μεταξύ αυτών έχουν καταγραφεί κλήσεις για:

Ενοχλητικούς θορύβους από εργασίες ανακαίνισης στον επάνω όροφο
Διατάραξη κοινής ησυχίας από… άτακτο ζευγάρι
Εμφάνιση κάθε βράδυ ενοχλητικού φαντάσματος νεκρού διαχειριστή που ζητά τα κοινόχρηστα σε ηλικιωμένη μετά τα μεσάνυχτα
Νεαρούς που πετούσαν κροτίδες εντός δωματίων οίκων ανοχής
Κράτηση κλέφτη αλλοδαπού που είχε κλέψει μια φρατζόλα ψωμί από φούρνο στο Γαλάτσι
Παρακώλυση από μπετονιέρα που έριχνε μπετά σε οικοδομή και είχε κολλήσει νεκροφόρα με νεκρό και πομπή
Εκτροφή τρωκτικών σε κατάστημα pet shop το οποίο πωλούσε, από ηλικιωμένη γυναίκα
Νεαρή δήλωσε ότι αισθανόταν μοναξιά
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/apisteytes-kliseis-stin-elliniki-astynomia