Ζεστός θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Όμως τον Νοέμβρη το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει τελείως στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Νικόλα Σερέτη για την Πάτρα:

Διατήρηση της καλοκαιρίας μέχρι και την Τετάρτη 30/10 στο σύνολο της χώρας, καθώς οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα εξακολουθήσουν να καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, εμποδίζοντας την διέλευση οποιασδήποτε ατμοσφαιρικής διαταραχής.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν στα επίπεδα των 27-29oC μέχρι και την Κυριακή, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος από την Δευτέρα κατά 2-3oC, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί η γενική καλοκαιρία στην χώρα.

Μόνη «παραφωνία» θα αποτελούν οι πρωινές ομίχλες κατά τόπους σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μία τάση υποχώρησης των υψηλών βαρομετρικών πιέσεων από την περιοχή μας και μετατόπισης αυτών προς τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης (Ιβηρική χερσόνησος).

Γεγονός που σημαίνει ότι ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βορειότερα τμήματα της Ευρώπης ενδέχεται να βρουν ανοιχτή δίοδο προς τα νότια αυτής, πυροδοτώντας κυκλογενέσεις στην περιοχή της κέντρο - ανατολικής Μεσογείου.

Πιθανότατα οδεύουμε προς αλλαγή του καιρικού σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση του υδραργύρου από την ερχόμενη Πέμπτη 31/10 – Παρασκευή 1/11.

Το διάγραμμα ensemble για την πόλη της Πάτρας.