Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το φορτηγό θανάτου στο Έσσεξ, όπου βρέθηκαν οι σοροί 39 ανθρώπων.

Μέσα στο φορτηγό έχασαν τη ζωή τους 31 άνδρες και 8 γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, κινεζικής καταγωγής, όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ. Η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές, οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας.

Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού θανάτου του Έσσεξ

Την ίδια ώρα, ο οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, ανακρίνεται από τις αρχές. Ήδη έχουν γίνει έφοδοι σε τρία σπίτια και στην οικία του 25χρονου οδηγού, που κατάγεται από την Βόρεια Ιρλανδία, αναζητώντας στοιχεία για το ποια είναι η εμπλοκή του στην τραγωδία στο Έσσεξ. Η Evening Standard αναφέρει ότι μάρτυρας δήλωσε ότι ο 25χρονος οδηγός λιποθύμησε, αφού κάλεσε ασθενοφόρο, αντικρίζοντας το μακάβριο θέαμα.

Η DailyMail σημειώνει ότι ο Μο έβαλε σε λειτουργία την ψύξη 20 λεπτά πριν ανοίξει τις πόρτες και αντικρίσει τις σορούς. Φίλος του 25χρονου, μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα, υποστηρίζει ότι ο νεαρός δεν γνώριζε για τους ανθρώπους μέσα στο κοντέινερ. «Ο Μο είναι από καλή οικογένεια. Σας το λέω δεν θα ήξερε ότι οι άνθρωποι ήταν εκεί. Προφανώς πάρκαρε στο βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ και πήγε να πάρει χαρτιά από το εσωτερικό της πόρτας. Όταν άνοιξε το κοντέινερ και είδε τους νεκρούς, θα τρομοκρατήθηκε, κάλεσε την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία. Άκουσα ότι η θερμοκρασία στο κοντέινερ ήταν στους -25 βαθμούς και τα πτώματα είχαν παγώσει και οι άνθρωποι ήταν νεκροί για αρκετές ώρες», λέει.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, φέρεται να είναι ότι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό στο Έσσεξ ήταν θύματα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων. Δεν αποκλείεται να προορίζονταν ως σύγχρονοι σκλάβοι, με τους διακινητές να τους μετέφεραν στη Βρετανία για να τους βάλουν να δουλέψουν σε εστιατόρια, ινστιτούτα μασάζ ή αισθητικής ή ακόμα και σε οίκους ανοχής.