Όταν έχεις απέναντι σου τον άνθρωπο που έφερε για πρώτη φορά στο πανελλήνιο προσκήνιο το tae kwon do της Πάτρας, βγάζοντας μέσα από τη δουλειά του σημαντικούς αθλητές όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας το σωματείο του, την Αστραπή, μία από τις πιο γνωστές ομάδες της χώρας και δίνοντας του παρουσία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, τότε δεν μπορεί. 

Και να μην θες η συζήτηση πάλι στο tae kwon do θα καταλήξει. Ο δάσκαλος της Αστραπής Πατρών Κώστας Αντωνακόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα "κλειδιά" της ομοσπονδίας, έχοντας επιδείξει πέρα από τις μεγάλες του προπονητικές ικανότητες και ένα ιδιαίτερο ταλέντο στα διοικητικά δρώμενα, φέρνοντας στην Πάτρα μεγάλες διοργανώσεις με κορυφαία αυτή του πανελλήνιου πρωταθλήματος. 

Ο Πατρινός προπονητής είναι πλέον ένα από τα βασικά στελέχη του ομοσπονδιακού τιμ, έχοντας αναλάβει για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια την εθνική ομάδα εφήβων, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την εθνική ομάδα Νέων και Νεανίδων και έγινε ο μοναδικός προπονητής της Πάτρας που απέκτησε για δεύτερη φορά έναν τέτοιο τίτλο. 

Ο έμπειρος δάσκαλος την οδήγησε τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα under 21 που έγινε στη Σουηδία, εκεί όπου οι αθλητές του πέτυχαν διακρίσεις και είχαν μία αρκετά καλή παρουσία, παρόλο που το χρονικό διάστημα που έγινε η διοργάνωση ήταν εκτός της αγωνιστικής περιόδου. 

Μαζί με τον Κώστα Αντωνακόπουλο στο ομοσπονδιακό τιμ της εθνικής ομάδας βρίσκεται ο αδελφός του, ο δάσκαλος της Έκρηξης Αντώνης Αντωνακόπουλος που ανέλαβε φέτος την εθνική ομάδα των Παίδων και των Εφήβων, την οποία με την σειρά του οδήγησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε πριν από μερικές ημέρες στην Ισπανία με μεγάλη επιτυχία. 

H Πάτρα έτσι έχει έναν ιδιότυπο ρόλο και μία διπλή παρουσία, σε θέσεις κλειδιά στην εθνική ομάδα ενός αθλήματος που δείχνει ικανό να χαρίσει στην χώρα μας μεγάλες επιτυχίες. Εννοείται ότι ένας σημαντικός αριθμός των αθλητών που στελεχώνουν την εθνική ομάδα προέρχονται από την Αστραπή και την Έκρηξη, όπως ο Αντώνης Πανόπουλος (Αστραπή), ο Αλέξης Μιχαλόπουλος (Αστραπή), ο Σωτήρης Μιχόπουλος (Έκρηξη), ο Βλάσης Πετρόπουλος (Αστραπή) και αρκετοί ακόμα, κάτι που επιβεβαιώνει τη σωστή δουλειά που γίνεται στα δύο αυτά σωματεία. 

Αθλητές που έδειξαν την αξία τους και στο πρόσφατο G1 της Χαλκίδας, με τον Μιχαλόπουλο και τον Μιχόπουλο να παίρνουν πόντους και να ανεβαίνουν θέσεις στην λίστα των αθλητών εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που είναι να γίνει κατά την διάρκεια του 2020.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια που δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε όταν έχουμε απέναντι μας τον Κώστα Αντωνακόπουλο είναι ένα: Θα δούμε εκπρόσωπο της χώρας μας στο tae kwon do στην Ολυμπιάδα του 2020, στο Τόκιο; 

Δείτε το βίντεο: 


Κώστας Αντωνακόπουλος - Ο "δάσκαλος" της Αστραπής και της Εθνικής ομάδας Νέων στο patrasevents.gr