Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», διοργανώνει τον 4ο Αγώνα Δρόμου – Γύρο της Λίμνης Τσιβλού 10χλμ. για ενήλικες και δύο παράλληλους αγώνες δρόμους 5,5 και 2 λμ. για παιδιά.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11.00 π.μ.

Η διαδρομή του αγώνα είναι εξολοκλήρου χωμάτινη, κατά το μεγαλύτερο μέρος της επίπεδο με ανηφορική κλίση σε μικρό μήκος της και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί μπροστά από τη Λίμνη του Τσιβλού, στο ύψος του χώρου στάθμευσης, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην ακριβώς απέναντι πλευρά της Λίμνης, στο χώρο επάνω από το αναψυκτήριο. Η διαδρομή θα είναι περιμετρική της Λίμνης, 4,5 γύρους στον αγώνα των 10 χλμ. και 2,5 γύρους στον αγώνα των 5,5χλμ., ενώ ο αγώνας των 2 χλμ. θα ακολουθεί παραπλήσια, σχεδόν επίπεδη (με μικρές κλίσεις), διαδρομή στον ίδιο χωμάτινο δρόμο.


Δικαίωμα συμμετοχής:

1) Στον αγώνα των 10χλμ.: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

2) Στον αγώνα των 5,5χλμ.: Παιδιά που έχουν ηλικία από 12 και άνω έτη (γενημμένοι/ες έως 2007), καθώς και ενήλικοι που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 5,5 χλμ. (έμπειροι αλλά και αρχάριοι δρομείς).

3) Στον αγώνα των 2χλμ.: Τα παιδιά που έχουν ηλικία από 7 ετών και άνω (γεννημένοι/ες έως 2012), καθώς και ενήλικοι που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 2 χλμ. ή περιπατητές που επιθυμούν να την διανύσουν με δυναμικό βάδισμα.

Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα είναι δωρεάν.

Για όλους τους αθλητές – δρομείς που θα τερματίσουν προβλέπονται αναμνηστικά μετάλλια.

Θα δοθούν κύπελλα στον πρώτο και στην πρώτη κάθε κατηγορίας και μετάλλια διάκρισης (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΓΙΑΚ – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας, διοργανώνει παράλληλες δραστηριότητες καγιάκ – ράφτιγκ και τοξοβολίας, στην περιοχή της Λίμνης Τσιβλού της Δημοτικής Ενότητας Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας.

Δραστηριότητες:

  • Επίδειξη καγιακ από πρώην πρωταθλητή Ελλάδος
  • Βόλτες με 4-8 θέσις βάρκες ραφτιγκ στη λίμνη για όσους επιθυμούν.
  • Βόλτες με διθέσια φουσκωτά καγιακ για όσους επιθυμούν.
  • Μαθήματα τοξοβολίας
  • Flying fox