Εν αναμονή της ΠΟΕ - ΟΤΑ και του τι θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας στον δήμο της Πάτρας βρίσκεται η πόλη. 

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προχωρήσει σε απεργία τονίζοντας την διαφωνία τους με το σχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για το πράσινο φως στις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες για τις υπηρεσίες στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού.

Όλα δείχνουν ότι η απεργία τους θα κρατήσει μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο η πόλη ήδη έχει αρκετά σκουπίδια και στους κάδους απορριμμάτων υπάρχουν αλλού "λοφάκια" και αλλού "βουνά" από απορρίμματα.

Με δεδομένο ότι η ζέστη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αν τα σκουπίδια αυτά δεν μαζευτούν θα δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στην πόλη και η δυσοσμία θα είναι μεγάλη. Από την πλευρά ο δήμος έχει τονίσει ότι στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων και είναι στο πλευρό τους, όμως, έχει υπογραμμίσει ότι η πόλη το Σαββατοκύριακο θα καθαριστεί. 

Πάντως, ο δήμος έχει ειδοποιήσει τους πολίτες της Πάτρας να μην αφήνουν για τις ημέρες των απεργιών τα σκουπίδια τους στους κάδους, να κάνουν λίγο υπομονή για να διευκολύνουν την κατάσταση, όμως, κρίνοντας από την εικόνα που υπήρχε την Τετάρτη και την εικόνα που αντικρίζει κανείς την Πέμπτη το πρωί, η παράκληση του δεν έχει εισακουστεί. 

Οι φωτογραφίες άλλωστε από διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας είναι χαρακτηριστικές: