Σε σχετική ανακοίνωση: "Μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ. του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα (πρώην ΠΤΔΕ), για συντονισμό των δράσεων μας με άλλους φοιτητικούς Συλλόγους για να δώσουμε ισχυρή απάντηση σε Κυβερνήσεις και ΕΕ που υποβαθμίζουν τις σπουδές μας και τσακίζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει τη δράση!

  • Δώσαμε το παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 17 Οκτώβρη απέναντι στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει και την εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων!
  • Οι συμμετοχές των φοιτητών του τμήματος που έχουν δηλώσει να στηρίξουν το Λαικό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων ξεπερνούν τις 30! Οι αυριανοί δάσκαλοι δίνουν ανάσα στις οικογένειες που δοκιμάζονται!
  • Με μεράκι φοιτητές του τμήματος ετοίμασαν έκθεση με φωτογραφίες, ποιήματα, αποσπάσματα και μουσική με αντιφασιστικό περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τι είναι και τι εξυπηρετεί ο φασισμός με αφορμή τον ερχομό της 28ης.

‘’ Ο φασισμός είναι ‘το μακρύ χέρι του συστήματος’, είναι η άγρια εκμεταλλευτική μορφή διαχείρισης του συστήματος που χωρίζει τους λαούς.  Ο φασισμός και ο ναζισμός εμφανίστηκαν για να υπηρετήσουν τους μεγάλους επιχειρηματίες Κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μάλιστα πολλά μεγάλα Ευρωπαϊκά μονοπώλια όπως η Ford και η Siemens στήριξαν τον Χιτλερ! Ο πόλεμος ήταν αποτέλεσμα των μεγάλων αντιθέσεων μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του πλούτου και έτσι ο λαός της Ευρώπης μπήκε σε ένα πόλεμο για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι για τις πραγματικές του ανάγκες.

 Στην Ελλάδα ο φασισμός χτυπήθηκε από τον οργανωμένο αγώνα του λαού. Αγρότες, εργάτες και νέοι συσπειρώθηκαν στο ΕΑΜ, οργανώθηκαν στον ΕΛΑΣ και στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκαν για να είναι αφέντες στον τόπο τους.

ΣΗΜΕΡΑ

Ο φασισμός εκδηλώνεται μέσα από ακροδεξιές ομάδες και οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, που επικαλούνται το έθνος, την θρησκεία και την οικογένεια και παριστάνουν τους φίλους του λαού. Την ίδια ώρα που ανοίγουν γραφεία ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες ζητώντας πιστοποιητικά αίματος για να δώσουν μεροκάματα πείνας. Στην ουσία διαχωρίζουν τους εργάτες και εργαζόμενους με κριτήρια του αν είναι άντρες ή γυναίκες, αν είναι Έλληνες ή μετανάστες, και ποιους εξυπηρετεί αυτό; Τους κεφαλαιούχους εργοδότες.

Εμείς οι νέοι ξέρουμε ότι ανεξάρτητα από το ‘’Σε ποιόν θεό πιστεύει ο καθένας’’, όλοι ζούμε στην ίδια καθημερινότητα, όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα στις σχολές και στους χώρους εργασίας και η μόνη διέξοδος είναι  ο συντονισμένος οργανωμένος αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

Οι δράσεις συνεχίζονται με σταθμούς την συμμετοχή μας την Πέμπτη 24/10 στο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια, ενάντια στην εξίσωση Πανεπιστημίων και Ιδιωτικών Κολλεγίων και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με άλλους 14 Φ.Σ. στην Πάτρα και 60 Πανελλαδικά, με τη συμμετοχή μας στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο 31/10 στην Πλατεία Γεωργίου στις 6μμ"!