Την ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού, που μετέφερε σε κοντέινερ 39 νεκρούς στο Έσσεξ, αποκαλύπτουν βρετανικά Μέσα.

Πρόκειται για τον Μο Ρόμπινσον, από το Portadown της Ιρλανδίας, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος φόνου μετά τη φρικτή αποκάλυψη. Το θρίλερ με το φορτηγό στο Έσσεξ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας.

Το φορτηγό στο Έσσεξ φέρεται να ανήκει σε εταιρεία Ιρλανδού. «Το Scania καταχωρήθηκε στη Βάρνα υπό την επωνυμία μιας εταιρείας που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Το βουλγάρικο δίκτυο BNR, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του, μεταδίδει ότι το φορτηγό Εγγράφηκε στη Βουλγαρία στις 19 Ιουνίου 2017, και ότι αποχώρησε από τη βαλκανική χώρα την επόμενη μέρα, ενώ έκτοτε δεν επέστρεψε.


Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο προς το λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσσεξ.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ. ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

Ανάμεσα στους 39 νεκρούς, η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη, είναι και ένας έφηβος. Τη φρικτή ανακάλυψη, όπως γράφει η Daily Mail, έκανε το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου το οποίο ειδοποιήθηκε να μεταβεί στο Waterglade Industrial Park, ένα βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, νωρίς τα ξημερώματα σήμερα. Ακολούθως, από το ασθενοφόρο, εκλήθη η αστυνομία. Κανείς από όσους βρέθηκαν στο φορτηγό της φρίκης δεν μπορούσε να διασωθεί. Το γεγονός ότι το φορτηγό έφθασε στο λιμάνι του Holyhead το Σάββατο ίσως σημαίνει ότι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ βρίσκονταν εκεί για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

Είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα τέτοιου είδους από το 2000 όταν 58 Κινέζοι λαθρεπιβάτες έχασαν τη ζωή τους σε ένα πλοίο από το Βέλγιο με προορισμό τη Βρετανία.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων ανέφερε ότι η ταυτοποίηση των θυμάτων «παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας». Η ίδια απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του φορτηγού ή όποιος έχει δει το όχημα ή γνώριζε κάτι για το ταξίδι του να έρθει σε επαφή με την βρετανική αστυνομία.