Η τέχνη μπορεί να βοηθήσει κάποιον που βρίσκεται αντιμέτωπος με  τον πόλεμο; Ή με την ανέχεια;

Μήπως η διαδικασία της συλλογικής δημιουργίας και της αλληλεγγύης, που αναπτύσσεται σε μια ομάδα με κοινούς στόχους, μπορεί να τον βοηθήσει;

Ο Τζιάκομο έχασε τη χώρα του, τους φίλους του, το σπίτι του και όλα του τα υπάρχοντα. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο από τη μέχρι τώρα ζωή του. Βγαίνει στο δρόμο της φυγής και της αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο, σε μια νέα χώρα. Η σωτηρία του έρχεται όταν συναντάει τέσσερις ομοιοπαθείς και μαζί τους φτιάχνει έναν ιδιότυπο περιπλανώμενο θίασο.

«Δεν έχω σπίτι πια. Ο πρόεδρος της χώρας μου ή της κακιάς της ώρας μου και ο πρόεδρος μιας άλλης χώρας ή κάποιου ταμείου ή τράπεζας, μου πήραν το σπίτι με το ζόρι. Έχασα φίλους, γείτονες. Τα έχασα όλα. Κανένας δεν ξέρει ετούτο τι θα πει, μέχρι κάποτε να του συμβεί.»

Το θέατρο, η ζωντανή μουσική, ο χορός και το τάι τσι, είναι οι συντιθέμενες τέχνες στο έργο «Α - Την αλήθεια που έμαθα ψιθυρίζω στο αυτί σου», όπως σε πολλές παραγωγές της ομάδας Θέατρο Ανάμνηση Πλεκτό / Théâtre Souvenir Tricot  από το 1985, σε Ελλάδα και Γαλλία. Τα μέλη αυτής της ομάδας προσεγγίζουν με πολύ κέφι και ενέργεια την πολυδιάστατη εποχή μας και φέρνουν στη σκηνή τη δική τους οπτική, με διάθεση, όραμα και αποφασιστικότητα να μη μείνουν απαθείς και παθητικοί μπροστά στα μεγάλα γεγονότα του καιρού μας και ταυτόχρονα, να «συνδιαλεχθούν» με την ευαισθησία και την σκέψη των θεατών, μέσω του έργου.

Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια, σκηνογραφία, φωτισμοί: Γιώργος Πετρούνιας

Κοστούμια:  Σοφία Εφεντάκη

Ερμηνεύουν: Τιτή Αντωνοπούλου, Ταξιάρχης Βασιλάκος, Κατερίνα Ανδρέου, Μαργαρίτα Τοντισάκη, Σοφία Εφεντάκη, Γιώργος Πετρούνιας

Ακορντεόν, ντουντούκ: Ταξιάρχης Βασιλάκος

Τραγούδι: Κατερίνα Ανδρέου, Γιώργος Πετρούνιας

Κιθάρα, μπουζούκι: Σοφία Εφεντάκη

Φωτογραφίες αφίσας: Μαρία Χειλοπούλου

Φωτογραφίες παράστασης: Κέλλυ Φίλιου

Παραγωγή: Θέατρο Ανάμνηση Πλεκτό/ Théâtre Souvenir Tricot

Από 9 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Σάββατο στις 21:00

Διάρκεια: 75΄

Αίθουσα: Θέατρο Ανάμνηση Πλεκτό / Τριαντάφυλλο Τάι Τσι Τσουάν,

Άγγελου Μεταξά 46Α, Γλυφάδα

Είσοδος: 12€ , 10€

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 65 43 597, 693 70 68 584