Τη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων πρόκειται να ζητήσουν οι εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων και του τομέα καθαριότητας στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης για το θέμα των σκουπιδιών. 

Το σωματείο των εργαζομένων και τα μέλη του, αναμένεται να δώσουν το παρών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και θα γνωστοποιήσουν το αίτημα τους, θεωρώντας την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου απαραίτητη στο να συνεχίσουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει, ζητώντας να μην περάσει το άρθρο του νόμου που δίνει την δυνατότητα στους δήμους να προχωρούν σε αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες για θέματα που αφορούν τους τομείς της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου. 

Μέχρι ώρας οι εργαζόμενοι έχουν την στήριξη της δημοτικής αρχής, κάτι που φάνηκε και με την παρουσία, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, στην πορεία που είχαν οι εργαζόμενοι. "Εννοείται ότι είμαστε μαζί τους" τονίζει ο εκπρόσωπος στα ΜΜΕ του δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αντωνόπουλος. 

"Πιστεύουμε ότι και οι άλλες παρατάξεις θα πρέπει να στηρίξουν τους εργαζόμενους. Η είσοδος των ιδιωτικών εταιριών στους τομείς αυτούς θα πρέπει να καταλάβουν οι δημότες ότι θα σημαίνει αύξηση των δημοτικών τελών και ότι θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι τους ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη τους. Θεωρούμε ότι καμία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ήθελε κάτι τέτοιο". 

Στο μεταξύ η απεργία των εργαζομένων έχει δημιουργήσει τα πρώτα λοφάκια από σκουπίδια σε διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας, αλλά και των γύρω συνοικιών. Τα σκουπίδια εφόσον συνεχιστεί η απεργία πρόκειται να αυξηθούν, όμως, όλα δείχνουν ότι θα σταματήσει μέχρι την Πέμπτη, κάτι που θα φανεί μέσα από την απόφαση του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου των υπαλλήλων της ΠΟΕ - ΟΤΑ. 

"Με το που θα σταματήσει η απεργία θα βγούμε και πάλι στους δρόμους και θα καθαρίσουμε την πόλη σε όλα της τα σημεία" τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος. "Είναι κάτι που άλλωστε στο παρελθόν έχουμε ξανακάνει αρκετές φορές".